Tokio domaćin OI 2020.

Madrid i najveći grad Turske su u prvom krugu imali najmanje glasova, a španska prestonica je izgubila u "baražu" sa 45:49. Prestoni grad Japana je već bio domaćin OI

  • 0

Na 125. sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta, koja se održava u prestonom gradu Argentine, odlučeno je da se Olimpijske igre 2020. godine drugi put vrate u Japan i njihov prestoni grad - Tokio.

 

Tokio je dobio većinu u "polufinalu", u kojem je za protiv kandidata imao Istanbul.

 

Posle prvog kruga glasanja Madrid je u "baražu" sa 45:49 izgubio od najvećeg turskog grada. Glavnom gradu Španije ovo je treći put za redom da ispada u prvom krugu glasanja... Tokio je i tada bio ubedljiv i, ako je bilo suditi po prvom krugu, glavni grad Japana je u Buenos Airesu bio "favorit".

 

Odlazeći predsednik MOK Žak Rog pročitao je ime Tokija, grada koji je uz London jedini u kojem su se Igre održavale više od jednog puta. Za Istanbul ovo je bila peta neuspešna kandidatura za organizaciju letnjih OI. Glavni grad Japana dobio je 60 glasova delegata, naspram 36 koliko je dobio Istanbul.

 

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA