NOĆNA AKCIJA: Ustaše napale Marakanu, šarale grafite delija! (FOTO)

Hrvatski navijači, predvođeni "Torcidom", bili su aktivni tokom nedavne posete Beogradu. Slikali su se ispred Hrama, na "Marakani", ostavljali ustaške simbole svuda gde su prolazili

  • 35

Ko bi se tome nadao, pogotovo u pola noći?! Hrvatski navijači koji su inkognito boravili u Beogradu tokom prošlonedeljnog susreta Srbije i Hrvatske na "Marakani" nisu želeli da prestonicu Srbije napuste neostavljenog pečata, pa su uoči odlaska uspeli da išaraju nekoliko grafita Zvezdinih navijača na "Marakani".

Pojedini su očigledno bili oduševljeni dolaskom u Ljutice Bogdana da su morali da ovekoveče svoj dolazak slikom ispred butika "delija" na "Marakani" sa hrvatskom zastavom u rukama. Baš kao i ispred Hrama Svetog Save na Vračaru.

Brže-bolje sve fotografije su se našle na internetu!

Ne znamo koliko je momaka bilo u ovoj akciji, jasno je, međutim, da je među njima bilo pripadnika "Torcide", jer su pojedini potpisi upravo obeležja navijačke grupe iz Splita.

Upropašćeni su grafiti "delije" na Marakani i u gradu, sa potpisanim velikim "U", simbolom ustaša, dok nisu izostali ni potpisi godine 1950, glavnom oznakom "Torcide", navijačke grupe Hajduka, koja je prema tamošnjim podacima najstarija navijačka grupa u Evropi.

Na slici koja kruži internetom jasno se ukazuje da je ukradena/oteta parola na platnu "Kosovo je Srbija", dok se jedan od gostiju iz Splita slikao ispred Hrama Svetog Save sa zastavom "Ne ćirilicu u Vukovar", nastavljajući na taj način borbu Hrvata protiv srpskog pisma u slavonskom gradu, a koji je na snazi već nekoliko dana.

Na samoj utakmici Srbije i Hrvatske, uz standardan pevački repertoar, iznete su dve zastave koje su probudile emocije Hrvata. U pitanju je veliki natpis VUKOVAR na pozadini srpske zastave i parola izneta na jugu, na kojoj je citirana uvodna strofa pesme Jovana Dučića.

VRAĆANJE UDARCA

Ovakva aktivnost uopšte ne bi trebalo da začudi, s obzirom na to da su "grobari" i "delije" već imali slična akcije po Zagrebu, Splitu i Vukovaru, gde su precrtavali grafite rivalskih grupa. Ipak, ova najsvežija iz Beograda daleko je najorganizovanija u sukobima srpskih i hrvatskih ultrasa.

Nećemo se iznenaditi ukoliko se uskoro dogodi "osveta" neke od navijačkih grupa na tlu Hrvatske.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xD

    12. septembar 2013 | 13:07

    U pola noći? Hrabrost na delu.

  • Циганка

    12. septembar 2013 | 13:09

    Много су опасни у 4 ујутру!

  • hoolz czbg

    12. septembar 2013 | 13:09

    Sto preko danas niste dosli ustase? A u skadarliji ste se usrali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA