IMA LI KRAJA ZVEZDINOJ BRUCI? Voždovac ponizio crveno-bele na Vračaru! (VIDEO)

"Zmajevi" naneli novi težak udarac vicešampionu Srbije. Adam Marušić strelac jedinog gola u 26. minutu. Navijači crveno-belih pozvali igrače na raport posle meča, na kom je bilo mnogo psovki i zvižduka

  • 29

Očajnički je Zvezdi trebala pobeda posle šokantnog remija sa Donjim Sremom pre nedelju dana, a doživela je poraz! Na stadionu na Vračaru, crveno-beli su ostali bez preko potrebnih bodova, pošto su ih nadigrali fudbaleri Voždovca u poslednjoj utakmici šestog kola Jelen Super lige - 1:0!

S obzirom kako je igrala, Zvezda je još i dobro prošla, jer su "zmajevi" u drugom poluvremenu imali četiri čista zicera, ali je bar toliko sreća bila na strani crveno-belih da na golu bude Boban Bajković (inače kapiten na ovom meču u odsustvu povređenog Nenada Milijaša).

Na kraju - neprijatna scena: navijači su postrojili igrače, vređali ih i zviždali im. Kao vrhunac, naterali su ih da poskidaju i dresove, što su na kraju oni to i ćutke uradili. Jedino su poštedeli Bajkovića i Miloša Ninkovića.

Sada se već ozbiljno postavlja pitanje koliko je realno da Slaviša Stojanović ostane trener ekipe sa "Marakane". Slovenac je odbio da posle meča da kratku izjavu za TV Arena sport.

Od samog starta je Zvezda bila ona angažovanija ekipa koja je pretila protivničkom golu. Ređali su se napadi sve do 26. minuta, kada je posle greške Darka Lazića Adam Marušić uspeo da savlada Bajkovića.

Ali, ulogu tragičara na ovom meču možemo da dodelimo pre Abioli Daudi nego mladom Laziću.Već u prvom minutu je Nigerijac sa švedskim pasošem mogao da dovede Zvezdu u vođstvo, a onda je još nekoliko puta bio u samom petercu. Ipak, njegove loše šuteve golman Perić uspevao da odbrani.

I baš posle Daudine takve prokockane prilike, lopta je ispucana ka golu Bajkovića. Tamo se Lazić okliznuo i izgubio loptu, a Adam Marušić je bez problema realizovao situaciju jedan-na-jedan.

Taj gol sam po sebi ne bi bio toliki problem koliko je zapravo bila psiha igrača. Do Marušićevog pogotka, Zvezda je delovala skladno, kao da ovaj sastav igra godinama zajedno, ali posle su usledili potezi kao da su se tek juče skupili. To se najbolje videlo na relaciji štopera Petković - Lazić.

Kada su izašli iz svlačionica posle pauze, Zvezdini fudbaleri su umesto na teren otrčali do tribine sa najvatrenijim navijačima kako bi se osokolili za narednih 45 minuta, a Bajko je sve saigrače okupio zbog motivacionog govora.

Ni to nije bilo dovoljno, jer su "zmajevi" imali četiri zicer situacije preko Marušića i Đilasa, i zahvaljujući Bajkoviću, Mijailoviću i pukoj sreći, mreža je ostala netaknuta.

Čekalo se na priliku Crvene zvezde do samog finiša, kada je Dauda mogao da postane heroj iz situacija u kojima je morao bolje da odreaguje i konačno postigne gol.

Uveo je Stojanović i Dragana Mrđu u napad, usledio je pritisak u zaustavnom vremenu. Nekoliko uzbudljivih situacija je bilo u petercu Voždovca, ali to je bilo sve.

Posle sudijskog zvižduka, usledili su oni brojni sa tribine, postrojavanje, skidanje dresova...

JSL, 6. kolo:

Subota

Radnički 1923 – Donji Srem 2:0 (2:0)

(Spalević 27, 34)

Spartak – Napredak 3:2 (2:1)

(Nosković 13, Kovačević 35, Šarac 67 – Mirosavljević 40 pen, Ndiaje 54)

Novi Pazar – Javor 2:0 (1:0)

(Kecap 45, Mutavdžić 80)

Rad – Sloboda 0:0

Čukarički – Jagodina 0:0

Partizan – OFK Beograd 2:0 (1:0)

(Ilić 43, A.Živković 75.)

Nedelja:

Voždovac – Crvena zvezda 1:0

(Marušić 26.)

2. oktobar:

Radnički Niš – Vojvodina 16.30

TABELA: Partizan 16, Čukarički 14, Radnički Niš 10 (-1), Novi Pazar 10, Crvena zvezda 10, Voždovac 9, Vojvodina 9 (-1), Jagodina 8, Napredak 7, Javor 7, Spartak 7, OFK Beograd 6, Radnički Kragujevac 6, Rad 4, Sloboda 3, Donji Srem 3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA