Zvezda čestitala 100. rođendan vernom navijaču, deda Žiki! (FOTO)

Stevan Stojanović, kapiten Zvezdine najslavnije generacije, uručio poklone jednom od najstarijih simpatizera crveno-belih, koji prati klub od osnivanja

  • 3

Jedan od najstarijih navijača Crvene zvezde Živojin Jovanović proslavio je u subotu 16. novembra 100. rođendan. Kada ga je unuka Jovana ranija upitala od koga bi voleo da primi prve čestitke, dobila je zanimljiv odgovor.

- Najviše bih voleo da mi čestitate vi, moji najmiliji, a posle vas neko iz Crvene zvezde - rekao je deda Žika, koji svoju Zvezdu pamti i prati od njenog rođenja, gotovo punih sedam decenija.

Želja mu se ispunila i kapiten najuspešnije Zvezdine generacije, nekadašnji golman Stevan Dika Stojanović, koji je u Bariju 1991, prvi podigao pehar osvajača Kupa šampiona, čestitao je deda Žiki 100. rođendan, poželeo mu još mnogo zdravlja i sreće i predao mu poklone, među kojima se izdvajao dres omiljenog kluba sa brojem 100.

- Oduvek sam voleo fudbal i kao mlad igrao sam za jedan klub iz Zemuna, koji se zvao "Dolar". Divio sam se Rajku Mitiću i njegovim igračkim i ljudskim osobinama. Kada se završio Drugi svetski rat, prvi cilj mi je bio da ga pronađem i da ga upoznam - otkrio je za klupski sajt crveno-belih svedok svih Zvezdinih uspeha i padova.

I u danu kada slavi 100. rođendan Živojin Jovanović ne može bez svog omiljenog kluba. Raspituje se za zdravlje Darka Lazovića i ostalih prvotimaca, interesuje ga mogu li crveno-beli do titule u ovoj sezoni.

- Ništa ne tražim više, osim da Zvezda bude kao što je nekada bila. Ne mora da bude bolja, već samo da se vrati u dane svoje blistave prošlosti. Svoju ćerku sam vodio na stadion kada je imala deset godina, u porodici svi pratimo crveno-bele.

Bez obzira na starost, deda Žika pleni bistrinom uma i oštrinom misli. Životno iskustvo sticano kroz čitav vek poštuju i svi mlađi članovi porodice. Zdravlje ga da ne ureknemo "sluša". Kako sam kaže, noge ga pomalo izdaju, ali i pored toga voleo bi da dođe na svoju Marakanu da odgleda neku utakmicu.

Deda Žika sa puno ljubavi gaji crveno-beli ružičnjak, a izbor cveća, naravno, nije slučajan.

- Nadam se da ćete mi ponovo doći u posetu na proleće kada procvetaju ruže, da vidite kakve su. Sam sam kopao rupe i sam sam ih sadio, vidi se da su nastale sa puno ljubavi i pažnje - rekao je.

Predstavnici kluba iz Ljutice Bogdana pozvali su ga da bude specijalni gost na nekom od narednih mečeva crveno-belih, a postignut je i dogovor da u slučaju osvajanja toliko željene titule, čitav tim sa peharom dođe u posetu porodici Jovanović sredinom maja naredne godine.

Koliko god voli svoju Crvenu zvezdu, deda Žika poštuje najvećeg rivala. Fudbal doživljava kao nepredvidivu igru, koja je upravo zbog neizvesnosti koju nosi sa sobom toliko popularna. Diki Stojanoviću je "oprostio" što je primio gol protiv Bajerna i poželeo mu da doživi njegove godine.

- Na sreću pobedili smo kada je malom Diki prošla lopta kroz noge, a na istom meču golmanu protivnika se desilo da primi gol u poslednjim trenucima. To je fudbal. Mislim i da je vreme da osvojimo prvensto, dosta je vremena prošlo otkada nam to nije uspelo - zaključio je deda Žika.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: Crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    16. novembar 2013 | 13:26

    Na ovog coveka da se ugledaju,a ne na onog majmuna Bogdanova.

  • Ciganin sam

    16. novembar 2013 | 14:18

    NIKO ZVEZDO NEMA,TO ŠTO IMAŠ TI !!!

  • Milan

    16. novembar 2013 | 23:07

    Partizan ovoliko i ne postoji koliko čovek navija za Zvezdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA