OLIMPIJSKI VICEŠAMPION ZA TELEGRAF: Zaražen sam skijaškim virusom! (VIDEO)

Frenk Vorndl prisustvovao je otvaranju ski sezone na Kopaoniku, na kojem je pre otprilike 30 godina učestvovao na Evropskom kupu. -Tada su postojale samo jedna ili dve žičare, dok sada Kopaonik izgleda kao moderan ski centar - priča Vorndl za Telegraf

  • 1

Sezona skijanja na Kopaoniku je počela, a staze na "srpskoj planinskoj kraljici" prvi su isprobali najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović i bivši olimpijski vicešampion Frenk Vorndl.

Osvajač svetskog kupa u Krans Montani 1987. godine u slalomu i srebrnog odličja na zimskim Olimpijskim igrama u Kalgariju godinu dana kasnije posle gotovo trideset godina posetio je Kopaonik, a za domaćine MK Mauntin Rizort i skijališta Srbije imao je samo reči hvale.

- Mislim da su se na Kopaoniku stvari mnogo promenile od vremena kada sam ovde učestvovao na Evropskom kupu u skijanju. Tada su postojale samo jedna ili dve žičare, malo hotela, dok sada Kopaonik izgleda kao moderan ski centar - rekao je Vorndl za Telegraf, i dodao:

- Uticaj Mediterana se vidi na Kopaoniku jer ima dosta opuštajućih kafića i barova, u kojima se čuje muzika, oseća miris roštilja, a na neki način podseća i na kalifornijski stil.

Kao promoter skijanja, koje u Srbiji nije jedan od najpopularnijih sportova, Vorndl je tokom boravka na Kopaoniku iskoristio priliku i da "testira" naše skijaše.

- Ne znam šta da očekujem, ali biće to sigurno težak ispit za mene. Iznajmio sam skije, koje nisu dobro pripremljene, što će, takođe, predstavljati izazov. Moraću kasnije da odem do vlasnika prodavnice gde sam "pozajmio" skije – rekao je u šali Vorndl, a potom i prokomentarisao kvalitete i šanse najbolje srpske skijašice da se domogne svetskog vrha.

- Radim kao komentator na Eurosportu i poznajem Nevenu ne samo iz viđenja. Na korak je od ulaska u najboljih 30 skijašica sveta i mora da napravi taj odlučujući pomak. Koliko znam i u Leviju nije uspela da se kvalifikuje za drugu rundu, jer je prvi deo završila na 36 mestu. Želim joj više sreće u predstojećim izazovima i videćemo šta će biti.

Nekadašnji član Nemačke skijaške reprezentacije, iako je odavno profesionalno prestao da se bavi skijanjem, sa radošću i gotovo istim entuzijazmom i danas izlazi na stazu.

- Jednostavno treba da budete „zaraženi“ skijaškim virusom. Otac me je stavio na skije kada sam imao tri i po godine i on je zaslužan što volim ovaj prelep sport. Uživanje u svežem vazduhu, po ovako sunčanom danu bez oblaka je nešto fenomenalno. Zimu je mnogo lepše provesti na planini nego u gradu, a ukoliko ste zdravi i u kondiciji, možete skijati i sa 84 godine, zašto da ne - vedro je prokomentarisao Vorndl, i osvrnuo se na razliku iz vremena kada je bio profesionalac i današnjeg skijanja.

- Ogromna je razlika. Primera radi, u vreme kada sam ja skijao, za slalom su se koristile mnogo duže skije. U svakom sportu se iz ere u eru menja tehnika, materijal od kojih se pravi oprema. Osim starta i cilja sve je drugačije - zaključio je Vorndl.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(P.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    11. decembar 2013 | 09:52

    Izgleda kao moderan ski centar. Hehehehe ma kop je najgori. Bugarska i zlatibor su zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA