BRAZILAC U NIŠU: Zbog ljubavi prema jednoj Beograđanki navijam za Srbiju! (FOTO)

Ovih dana je Tiago Fereira (21) boravio u Nišu, kako bi podržao rukometnu reprezentaciju svoje domovine. Pratila ga je njegova Jelena, zbog koje je navijao za Srbiju svaki put kada im protivnice nisu bile njegove zemljakinje

  • 4

- Navijam za Srbiju, osim kad igra sa Brazilom - kaže dvadesetjednogodišnji Tiago Fereira, koji je zbog ljubavi prema jednoj devojci stigao iz dalekog Rio De Žaneira u srpsku prestonicu.

Ovih dana Tiago je boravio u Nišu kako bi podržao rukometnu reprezentaciju svoje domovine. Pratila ga je njegova Jelena, zbog koje je navijao za Srbiju svaki put kada im protivnice nisu bile njegove zemljakinje.

Zahvaljujući ovom paru, na tribinama hale "Čair" jedna kraj druge vijorile su srpska i brazilska zastava, a Tiago je poštovanje prema svojoj drugoj domovini pokazao i nošenjem šajkače, na oduševljenje srpskih navijača.

- Ljubav me je dovela u Srbiju, upoznao sam preko Jutjuba jednu Beograđanku Jelenu i zbog nje sam avgusta prošle godine došao ovde. Zbog nje i želje da razumem srpski narod, mentalitet, običaje naučio sam i srpski jezik i počeo da studiram turizam. Pišem i blog o Srbiji preko kojeg promovišem Srbiju Brazilcima. Zove se "Bem-vindo à Sérvia" što znači "Dobrodošli u Srbiju". Kroz projekat "Srbija za mlade" promovišem Srbiju kao destinaciju za turistička putovanja - priča mladi Brazilac.

Priznaje da je sa nestrpljenjem iščekivao rukometno prvenstvo, kako bi se video sa svojim zemljacima.- Već prvog dana nastupa brazilske reprezentacije sam otputovao u Niš da bih se video sa njima. Atmosfera koju su Nišlije napravile je fenomenalna. Divno smo se proveli i ja i Jelena, družeći se sa brazilskim rukometašicama i novinarima - priča o svojim utiscima iz Niša mladi Brazilac.

Zbog pobede brazilskih rukometašica u meču sa Srbijom, Tiago priznaje da je zadirkivao Jelenu, ali kako kaže, samo malo, da se ne bi naljutila.

- Sa društvom iz Brazila smo slavili pobedu posredstvom Fejsbuka. Jelena se malo bila umirila i ućutala, bilo joj je žao što je Srbija izgubila. A ja bih najviše voleo zbog nas oboje da i Srbija i Brazil prođu dalje i da dođu do finala, pa da ponovo navijamo u Beogradu - nada se Tiago.

- Svi oni koji bi želeli da se druže sa Tiagom i Jelenom mogu ih već za Novu godinu naći na Zlataru, gde preko "Srbije za mlade" organizuju doček.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA