SALE ĐORĐEVIĆ: Najveća želja da pobedimo Španiju! (FOTO) (VIDEO)

Znam da je "vruć krompir" kod mene, ali ću znati da se nosim sa tim, potrudiću se da odnos između saveza i igrača bude bolji.* Nisam za to da stranci igraju za Srbiju, jer imamo kvalitetne mlade igrače, rekao je novi selektor Srbije

  • 6

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Ðorđević danas je zvanično postao selektor košarkaške reprezentacije Srbije tima,a promocija i prva Ðorđevićeva konferencija za medije na novoj funkciji održana je u Kući košarke.

Ðorđević će naslediti Dušana Ivkovića, koji je posao selektora obavljao od 2008. godine, a povukao se nakon šampionata Evrope u Sloveniji na kojem je Srbija zauzela sedmo mesto.

- Moja najveća želja i lični cilj je da pobedimo reprezentaciju Španije, a to će dovesti do daljih uspeha. Potrudiću se da odnos između saveza i igrača bude bolji. Znam da je "vruć krompir" kod mene, ali ću znati da se nosim sa tim - rekao je Đorđević, i dodao:

- Svestan sam obaveze i odgovornosti, ali i privilegije. Želim svojom energijom, entuzijazmom i znanjem da utičem na dobare rezultate reprezentacije. U tome će mi pomoći ljudi koji su me doveli, ali i mediji i javnost, a ja ću biti u potpunosti podređen reprezentaciji.

- Planiram da poboljšam kontakt sa svim potencijalnim reprezentativcima, ali i drugim igračima. Odlaziću na njihove treninge i utakmice, za koji god klub da igraju, a više ću se baviti i igračima koji igraju ABA, Evroligu i Evrokup.

Prvi korak novog selektora biće razgovor sa njegovim pethodnikom, a posle toga planira formiranje "Stručnog saveta".

- Potreban nam je tim stručnjaka poput Pešića, Obradovića, Tanjevića, Maljkovića i Slavnića, koji će svojim iskustvom i savetima uticati na napredak reprezentativnog tima. Ne bi bilo mnogo njih, vrh Saveza bi odabrao pet dokazanih stručnjaka - najavljuje selektor

On je istakao da još uvek nije zvao nikoga od igrača, ali da imamo dobru generaciju. Igrači igraju u dobrim klubovima u inostranstvu i igraju na dobrim pozicijama, ali je dodao da ima dobrih košarkaša i kod nas u Srbiji.

Đorđević se osvrnuo i na trend naturalizovanih igrača jer sve zemlje u okruženju imaju stranca na pozicijama plejmejkera, ali je naš selektor protiv toga

- Nisam za to da stranci igraju za Srbiju. Retko ko od stranaca nšto značajno uradi za zemlju u koju dođe,ne osete duh nove reprezentacije. Srbija je bila košarkaška sila, imamo dovoljno talenata da to ponovo postane - objasnio je Đorđević.

Novinare je zanimala i finansijska strana dogovora, odnosno plata koju će dobijati selektor

- Finansijama sa zadovoljan ali o tome se ne priča na konferencijama - kratko je poručio Đorđević, i brojnim novinarima izneo načelan plan za sledeću godinu:

- Pripreme neće trajati duže od sedam nedelja, to je dvoljno da se igrači uigraju, a ni ne mogu duže da traju zbog duge klupske sezone. Bez obzira na to, tražiću da što spremniji dođu na početak priprema. Još uvek nisam osmislio sam tok, to zavisi od žreba za Svetsko prvenstvo, koji će biti 3. februara.

Budući da su se u prethodnom periodu igrači žalili kako Savez ne brine o njima za vreme sezone, Saša Đorđević imao je odgovor i na to:

- Mislim da su pojedinci preterivali sa tim stavom da nisu dovoljno maženi i paženi, pa ni ja tokom igračke karijere nisam očekivao da me kontaktira predsednik Saveza, zna se ko to radi. U svakom slučaju trudiću se da poboljšam odnos KSS- igrč - još jednom je ponovio selektor i nastavio u šaljivom tonu

- Nadam se da otkza uoči priprema neće biti, ili da će ih biti što manje. Ja sam išao u vojsku, ako neko ne bude hteo da dođe na pripreme, teraću ga puškom - nasmejao je Đorđević sve prisutne.

Osim njega, na konferenciji su se obratili i predsednik Dragan Đilas i potpredsednik KSS-a Dejan Bodiroga, koji su, zadovoljni zbog dovođenja Saše Đorđevića na selektorsko mesto, još jednom ponovili da se nadaju dobrom rezultatu na Svetskom prvenstvu u Španiji sledeće godine na kojem bi morali da osvoje neku od medalja, a posle i overi vize za Olimpijske igre na Evropskom prvenstvu u Ukrajini 2015.

Podsetimo, Đorđević je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. decembar 2013 | 13:11

    Srecno,LEGENDO INSTITUCIJE !! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Bogdan

    25. decembar 2013 | 15:51

    OVAJ COVJEK MI JE ULJEPSAO DJETINJSTVO _TROJKA hrvatima JE NESTO STO SE NIKAD NE ZABORAVLJA!

  • Mirko

    25. decembar 2013 | 18:18

    Za nas grobare nema zime dok nam je Duleta i grobara do koske!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA