LJUBAV PREKO NIŠANA: Kako je srpski Olimpijac pištoljem zaveo lepu Salvadorku! (FOTO) (VIDEO)

Pročitajte drljivu priču o snazi ljubavi koja je našeg strelca Damira MIkeca povezala sa Melisom devojkom iz El Salvadora.* Kako su se upoznali, kako su održavali ljubav na 12.000 kilometara razdaljine, i kako je na kraju ta veza prerasla u brak

  • 12

Sigurno se pitate šta povezuje Srbiju i El Salvador, malu zemlju u Latinskoj Americi. Odgovor je - ljubav!

Ljubav ne zna za granice i ako je dovoljno jaka, može da opstane čak i kada je razdaljina između dvoje ljudi 12.000 kilometara.

Upravo se to desilo  jednom od najboljih svetskih strelaca, Damiru Mikecu,  koji je zavoleo strelkinju  Melisu iz El Salvadora.

SIMPATIJE NA PRVI POGLED

Priča je počela pre devet godina kada su se upoznali na takmičenju u Atlanti, i kada su krenule prve simpatije. Ona se posle toga vratila u Salvador, Damir u Srbiju. Ipak, nastavili su da misle jedno o drugom, a kada su se sreli ponovo posle mesec dana, oboje su znali da je to to!

- To je bio moj prvi nastup na svetskim takmičenjima. Posle mesec dana od prvog viđanja u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom Kupu i tada smo shvatili da smo jedno za drugo.

- Ipak, ja sam se vratila u Salvador, a Damir u Srbiju i pošto tada nije bilo skajpa, vibera i ostalih stvari, komunicirali smo preko mejla - počinje Melisa priču za Telegraf.

LJUBAV PREKO "ŽICE"

- Bilo je veoma romantično to vreme, iščekivanja mejlova, iščekivanja kada ćemo se videti. Pošto nije bilo bolje druge komunkacije, mejlovi su bili kao pisma - dodaje Melisa.

Damir objašnjava kako mu je bilo čekajući svako sledeće takmičenje.

- Dešavalo se da se spremam za takmičenje, onako srećan što ću je videti, a recimo ona se ne pojavi iz ko zna kog razloga. Drugi put ona dođe, a ja ne odem na takmičemnje - priča Mikec i otkriva koliko je vremena prošlo od prvog viđenja.

- Posle tog Svetskog Kupa u Minhenu, čak dve godine se uopšte nismo videli, ali smo ostali u kontaktu.

Posle dve godine, nastavili smo da se viđamo po takmičenjima, da se dopisujemo, čujemo, a 2009. godine ja sam odlučio da odem u Salvador i upoznam njenu porodicu. Prošlo je četiri godine i hteo sam da znam da li će tu nešto biti ili ne - objašnjava srpski strelac.

Ipak, kada je došao sačekalo ga je iznenađenje.

- Mislim da su svi u Salvadoru znali za Damira, jer sam im ja samo pričala o njemu - kaže Melisa i nastavlja:

SVADBA KAO IZ HOLIVUDSKIH FILMOVA

- Toliko sam pričala o njemu, da je moja majka rekla "Ko je taj Damir?" kad pričaš toliko o njemu i jedva je čekala da ga upozna. Ona je znala da, ako želimo da budemo zajedno, on mora da dođe u Salvador ili da ja odem u Srbiju - kaže lepa strelkinja iz Salvadora i otkriva kako je odlučila da se preseli u Srbiju.

- Tada kada je došao pričali smo ozbiljno, objasnio mi je kakva je situacija u Srbiji, šta mogu da očekujem i ja sam donela odluku da dođem. Ipak, tek sam došla 2010. godine. Ostala sam zbog fakulteta još godinu dana u Salvadoru i jedan dan me zvao Damir i rekao "Dolazi odmah" i ja sam se spakovala - kaže Melisa.

Posle 10 meseci života u Srbiji usledila je svadba kao iz najlepših holivudskih filmova, pogađate baš na plaži. O tome i sami pričaju...

Kao što to priliči imali su dve svadbe, jedna u Beogradu, a jedna u Salvadoru.

- Morali smo tako, jer njeni nisu mogli da dođu ovde, a moji u Salvador, ipak je to skup put, koji traje 24 sata - objašnjava Mikec.

- Ovde je svadba bila na Ušću, tako da smo se u u Beogradu venčali pored vode. Eto prošlo je skoro tri i po godne i dalje uživamo i bavimo se oboje onime što najviše volimo - poručio je srpski strelac.

OBOJE USPEŠNI U STERELJAŠTVU

Inače, Melisa Mikec se bavila streljaštvom u Salvadoru, ali je to na amaterskom nivou jer je uporedo imala i regularan posao, pošto se ne odvaja mnogo novca za ovaj sport. Tek dolaskom u Srbiju ona je počela da se isključivo bavi streljaštvom.

- Sada je jedna od najboljih u Latinskoj Americi, osvojila je dosta medalja i na takmičenjima u Južnoj Americi i na Panameričkim Igrama, a kruna karijere bile su Olimpijske igre u Londonu. Važno je da svaki dan trenira ovde i napredovaće još više. Sada je i njena zemlja prepoznala rezultate. - objašnjava Mikec.

Što se tiče srpskog strelca on ove godine ima dva velika takmičenja Evropsko prvenstvo u martu u Svetsko prvenstvo u septembru

- To su dva glavna cilja, želim da se okitim medaljom i sve sam podredio tome. Do tada ću imati tri Svetska kupa na kojima ću brusiti formu za Svetsko takmičenje. Što se tiče Evropskog, ono je blizu i upravo sam došao iz Minhena, gde nisam ušao u finale, ali nema veze zadovoljan sam - poručio je za kraj razgovora Mikec...

MELISA NAVIJA ZA ZVEZDU

Ono što je zanimljivo je da Melisa zbog Damira navija za Crvenu zvezdu a čak su i bili na jednom meču košarkaša

- Bili smo na prvom meču Evrolige u Kombank Areni protiv Lokomotive i bilo je super. Pošto Damir navija za Zvezdu tako sam i ja navijač crveno-belih, ali znam da je veliki rivalitet sa Partizanom. Kod nas u Salvadoru toga nema,...- kaže Melisa

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevcanka

    1. februar 2014 | 15:55

    Divno zaista! Eto sta je sudbina, zapravo ljubav.

  • Blok45

    1. februar 2014 | 19:04

    Kaze "gde NISAM usao u finale"... sta napadas coveka ako ti ne znas da citas

  • Djux

    1. februar 2014 | 15:50

    Veliki pozdrav dragim prijateljima ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA