• 64

EKSKLUZIVNO: Srbima zabranjen ulazak u kafić u kom je napadnut Amerikanac, ne smeju da se kreću u većim grupama (FOTO)

- Imam osećaj da nam se prati svaki korak, užasna je tenzija - kaže naš novinar

  • 64

Od ubistva Bakarija Hendersona, u kom su učestvovali i Srbi, prošle su dve nedelje. Strasti se još nisu smirile na grčkom ostrvu i teško da će uskoro, jer optuženima za teško delo tek sledi suđenje. Kako Telegraf.rs saznaje, na Zakintosu vlada opsadno stanje. Na ulicama je dosta policije, a Srbima je nezvanično zabranjen ulazak u bar u kom je sve počelo, ekskluzivno samo za čitaoce portala Telegraf.rs javlja novinar, koji je trenutno na Zakintosu.

Srbi na Zakintosu razdvojeni: Prebačeni u različite zatvore

Da li ova izjava prijatelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu može Srbima da promeni tok suđenja?

- Čarke su se na Zakintosu dešavale svake godine i bilo je samo pitanje vremena kad će se desiti ovako nešto. Možemo da uđemo u bilo koji klub ovde i niko nas ne maltretira, ali Barkod izbegavamo. Srbima je nezvanično zabranjen ulazak tamo - dodaje izvor Telegrafa, koji godinama letuje na Zakintosu.

Dodaje da Srbi izbegavaju da se kreću u većim grupama.

Foto: Pixabay

- Oseća se neka čudna atmofera u vazduhu i trudimo se da ne provociramo lokace, pa nas je u grupi najviše troje. Niko nam otvoreno ne preti ili popreko gleda, ali svi osećamo da moramo da se pritajimo. To uopšte nije dobar osećaj, s obzirom na to da smo na odmoru - dodaje novinar Telegrafa.

Foto: Telegraf

Kako kaže, prvih dana se baš pričalo o ubistvu Amerikanca, ali sad se svi trude da se vrate normalnom životu.

- Nisam siguran da im to uspeva pošto policije ima svuda. U glavnoj ulici je bukvalno opsadno stanje. Nikada tako nije bilo ranije. Baš se oseća tenzija. Možda ona najviše dolazi od turista, a manje od lokalaca.

Foto: Pixabay

Tako je ostrvo bluda i razvrata, omiljena destinacija mladih zbog nezaboravnog provoda, postalo ostrvo opreza.

- Imam osećaj da nam se prati i meri svaki pokret - kaže naš izvor.

Foto: Milena Đorđević

Slika bara koju nam je poslao napravljena je u 1 sat posle ponoći. S obzirom na to da je lokal poluprazan, kao i glavna ulica u kojoj se nalazi, jasno je o kakvom opsadnom stanju je reč.

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima