≫ 

Srbija gorela posle nevremena: Vatrogasci su ugasili sve, ali nisu spasli nekoliko kuća. Više ljudi povređeno tokom oluje, među njima i deca

Prilikom gašenja požara u Ivanjici je povređen jedan policajac

  • 1

Većina požara na području Moravičkog i Zlatiborskog okruga, koja je izbila u nedelju usled varničenja žica na niskonaponskoj mreži, zbog jakog vetra, lokalizovana je.

Više od 50 požara gori u Srbiji: Sve ih je izazvala jedna ista stvar!

U požaru koji je izbio u okolini Arilja, izgorela je kuća porodice Ičelić.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, rekao je za Glas zapadne Srbije da je prijavljeno 11 požara i da su ekipe non stop na terenu kako bi sprečile dalje širenje vatre.

Prema njegovim rečima, vatra je zahvatila oko 100 hektara šume, dodajući da su svi požari stavljeni pod kontrolu.

U Lučanima, Ivanjici, Čačku, Užicu, gorele su kuće, pomoćni objekti, štale. Prilikom gašenja požara u Ivanjici je povređen jedan policajac.

Vatrogasci iz Moravičkog okruga intervenisali su u nedelju na 34 lokacije.

Više požara izbilo je na području Čačka. Goreli su pomoćni objekti, štale, kao i stare kuće u kojima niko ne živi. Požar je izbio i na planini Vujan između Čačka i Gornjeg Milanovca.

Printskrin-Ilustracija: Youtube/TV Sitel

Jaka oluja i nevreme zahvatili su Srbiju juče popodne, a u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu olujni vetar pričinio je materijalnu štetu na objektima i usevima, nekoliko osoba je lakše povređeno, a među njima i jedan petogodišnji dečak.

Tokom oluje u Beogradu, u naselju Borča, povređeno je dete starosti pet godina, nakon što mu je pala grana na glavu. Nezgoda se dogodila u ulici Braće Rajt, a dete je prevezeno u Urgentni centar i nije gubilo svest, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, u Cvijićevoj ulici u Zemunu, lakše je povređen muškarac, nakon što mu je, takođe, grana pala na glavu.

U opštini Novi Beograd jedna osoba je pretrpela lakše povrede, nakon što mu je kapija pala na leđa, rekla je Macura.

Lekarske ekipe intervenisale su širom glavnog grada, u Borči, Novom Beogradu i Zemunu, kažu u Hitnoj pomoći.

Jak vetar prevrtao je kontejnere na naplatnoj rampi u Vrčinu, a na Novom Beogradu je čupao drveće, prenose mediji.

Foto: Marko Todorović

U Novom Sadu i Beogradu duvao je vetar od preko 100 kilometara na čas, a u Šapcu i Zrenjaninu vetar je nosio krovove sa zgrada.

Saobraćaj se na beogradskom aerodromu, posle kratkotrajnog nevremena, normalno odvijao, a jedan let je preusmeren i avion je sleteo na aerodrom u Sofiji.

"Kašnjenja od najviše 40 minuta zabeležena su tokom naleta olujnog vetra i nisu uzrokovala ozbiljnije poremećaje u odvijanju vazdušnog saobraćaja. Avion kompanije Transavia iz Amsterdama preusmeren je i sleteo je na aerodrom u Sofiji", rečeno je Tanjugu na aerodromu "Nikola Tesla".

Takođe, olujni vetar koji je zahvatio region Šapca, naneo je štete poljoprivrednim usevima i stambenim objektima, a četvorospratna zgrada, prenose mediji, u neposrednoj okolini autobuske stanice u centru grada je u jednom minutu ostala bez krova.

Slična situacija bila je i u Rumi gde su pljusak i jak vetar skoro potpuno paralizovali saobraćaj.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) prethodno je izdao upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA