Dođite da vam deda pokaže! Sreli smo Bidžu, kralja Svilajnca, koji ima poruke za celu naciju (VIDEO)

Bivši gradonačelnik, iz vremena Slobodana Miloševića govorio je i o Marku i Divni, junacima rijalitija Zadruga

  • 2

Najpoznatiji stanovnik Svilajnca, a svakako najomiljeni među lokalcima, nekadašnji je predsednik te opštine Dobrivoje Budimirović Bidža.

Ova braća imaju fakultetsku diplomu i po tri zanata u rukama: Odbijaju državni posao i inostranstvo, ali stvaraju čaroliju (FOTO)

Oni koji ga poznaju opisuju ga pridevima kao što su dobar domaćin, veliki radnik, čovek koji voli narod i zemlju -  i pre svega kao nekog ko je na javnoj sceni prisutan od 1989. godine kada je kao istaknuti član partije Slobodana Miloševića postao gradonačelnik.

Ekipa Telegraf Now ga je srela i iskoristila priliku da sa njim popriča o gradu, rijaliti programima, političkoj prošlosti...

Prvo je odgovorio otkud mu nadimak.

- Dobio sam ga drugog dana po rođenju, po krupnoći sam imao 5.300 grama. Pravi Bidža! - objasnio je Budimirović i naglasio da mu ne smeta nadimak.

Foto: Telegraf

Na pitanje zašto ga nema u javnosti, Bidža kaže da je nastupilo vreme da mediji pišu samo negativne stvari "kad se ukrade novčanik nekome, ili mu se opali šamar, opsuje"...

- Mi ne pokazujemo ljude koji vredno rade, koji su kvalitetni... Oni koji dođu na vlast misle da su najpametniji, najlepši, da su započeli sve! Imamo fenomenalne učenike hemije, programere, matematičare, i umesto da vide naše dete hemičara, mi nemamo vremena da pokažemo nade i budućnost ove zemlje, naprotiv, samo ono što nije umno - kaže Bidža.

Zato imamo rijaliti programe, dodaje on. Marko i Divna, "junaci" Zadruge, iz Bidžinog su kraja.

Printskrin: TV Pink

- Izmišljena su dva lepa programa, pogotovo za penzionere. Ja ih ne gledam, imam unučad, ćerku, porodicu, nije to za vaspitanje omladine. Divna i Marko su mladi ljudi, mojih unuka godište, malo znam o njima, iako je jedan od njih u mojoj ulici.

- Znam samo da su imali tešku mladost, da su teško živeli, majka je čak umrla od jednog od njih. Zato mislim da svako treba da radi šta misli da je najbolje - zaključio je on, ali se ipak ogradio da nije to za njega, da je veliki protivnik rijalitija, ali da je došlo vreme kada narod nema šta da radi, pa gleda TV.

O vraćanju u politiku ne razmišlja, naglašava da ne bi prihvatio mesto ministra poljoprivrede.

- Ne interesuje me to, želeo bih samo da ih naučim, da im deda pokaže - otkrio je Bidža.

Video pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    28. novembar 2017 | 19:20

    Dok je bo gradonacelnik Svilanca mnogo ljudi je tamo zaradjivalo hleb.U vreme kada su isteranim radnicima buvljaci bili jedini izvor prihoda, mnogi gradovi su trenirali strogocu na sirotinji, oduzimali robu i vrsili torturu nad nama.Bidza je imao hrabrosti, volju i zelju da zastiti obicnog coveka, stao na stranu naroda suprostavivsi se svemogucoj Miri Markovic! Od buvljaka sam odskolovala dete koje je danas svoj covek, pravila kucu i zivela..Hvala Ti dragi Bidzo u ime mnogih Kragujevcana, i svih ostalih koje si kao pravi domacin zastitio, i mnogima dao domaci zadatak kako se vodi narod i grad!! Nazalost uz par blazih kopija niko ti nije dorastao, zato smo u ovakvom stanju.Zelim Ti dobro zdravlje, Tvojoj porodici takodje i ziveo nam jos Dugo!!

  • Vlajko

    28. novembar 2017 | 20:17

    Svilajnac ima zgrade na 5.6 spratova ali samo u jednoj zgradi ima lift ugradjen u toj zgradi bidza ima svoj stan, sada se pitamo kako se penjaju na peti sprat stanari koji jedva hodaju. Kao drugo svilajnac je pun praznih lokala sve sto je nekada izgradjeno sada polako propada i ne odrzava se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA