• 0

Obeležen praznik Svetog Vasilija Ostroškog – kum slave na Bežanijskoj kosi bio Dragomir J.Karić (FOTO) (VIDEO)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležili su danas praznik Svetog Vasilija Ostroškog u istoimenom hramu na Bežanijskoj kosi

  • 0

Nakon svečane slavske litije, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej je prelomio slavski kolač i proizneo praznično slovo poručujući da se srpski narod i sva Pravoslavna crkva seća Svetog oca Vasilija Čudotvorca.

Kum slave je danas bio Dragomir J. Karić sa suprugom Hafom koji je u ime porodice Karić, na čelu sa mati Angelinom, braćom Bogoljubom i Zoranom, sestrom Oliverom, snajama Milankom, Slavicom, Marijanom i zetom Novicom i drugim članovima svoje mnogobrojne familije svim gradjanima Bežanijske kose i Beograda, gostima i postovaocima SPC poželeo srećan praznik a patrijarhu Irineju da ga još dugo služi zdravlje .

Patrijarh Irinej zahvalio se na svim donacijama i pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi nekolicini pojedinaca među kojima je i Dragomir J. Karić kome je uručena zahvalnica SPC.

Foto: bkgroup.rs

Obeležen praznik Svetog Vasilija Ostroškog – kum slave na Bežanijskoj kosi bio Dragomir J.Karić.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležili su danas praznik Svetog Vasilija Ostroškog u istoimenom hramu na Bežanijskoj kosi.Nakon svečane slavske litije, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej je prelomio slavski kolač i proizneo praznično slovo poručujući da se srpski narod i sva Pravoslavna crkva seća Svetog oca Vasilija Čudotvorca.

Foto: bkgroup.rs

Kum slave je danas bio Dragomir J. Karić sa suprugom Hafom koji je u ime porodice Karić, na čelu sa mati Angelinom, braćom Bogoljubom i Zoranom, sestrom Oliverom, snajama Milankom, Slavicom, Marijanom i zetom Novicom i drugim članovima svoje mnogobrojne familije svim gradjanima Bežanijske kose i Beograda, gostima i postovaocima SPC poželeo srećan praznik a patrijarhu Irineju da ga još dugo služi zdravlje.

Foto: bkgroup.rs

Patrijarh Irinej zahvalio se na svim donacijama i pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi nekolicini pojedinaca među kojima je i Dragomir J. Karić kome je uručena zahvalnica SPC.

Nakon liturgije kojoj je prisustvovalo preko hiljadu gradjana održan je svečani ručak – takozvana trpeza ljubavi, gde je starešina hrama ponudio prisutnima da, ko želi, bude novi kum. Uz blagoslov patrijarha, sveprisutnog sveštenstva i gostiju za novog kuma određen je Slobodan Boba Živojinović . Prikazan je i progodan film posvećen Petru Iliću svešteniku koji je zajedno s narodom podigao Hram svetog Vasilija Ostroškog, na Bežanijskoj kosi.

Foto: bkgroup.rs

Inače, liturgiju je pojanjem pratilo crkveno-pevačko društvo pomenutog hrama.

(Telegraf.rs/ PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima