≫ 

U jednom lepom mestu u Srbiji mališane do vrtića vode dve zebre (FOTO)

Ove dve lepotice najnoviji su stanovnici varoši

  • 0

Preko dve zebre najmlađi Mioničani prelaziće idući u dečji vrtić. Akademski slikar Miloje Mitrović iz Valjeva 49. i 50. zebrom u Mionici zaokružio je jedan ciklus oslikavanja pešačkih prelaza započet 1995. godine u prestonici. Tada je nekoliko državnih ustanova odobrilo da pešački prelaz može biti slika na asfaltu.

Blago srednjovekovne Srbije: Ostaci Velimirovih dvora kod Mionice svedoci su jedne velike priče iz prošlosti

- To je performans. Rade i deca, ja im predajem. Obično su tu nekad i saobraćajni policajci, koji im objašnjavaju gde treba preći ulicu, da se oslone ne samo na vid, već i na zvuk, svetlo, znači, na sve moguće aspekte šta može da se desi u ovoj džungli na asfaltu - kaže Miloje Mitrović, akademski slikar iz Valjeva.

Najmlađi Mioničani znaju šta je zebra, kažu i pešački prelaz i životinja iz Afrike.

Deca znaju šta je zebra, a šta zebra Foto: Pixabay

- Pogledaš levo i desno i onda, ako ima kola, sačekaš da kola prođu, ako nema kola, prođeš - dečijim glasom cvrkuću oni.

Oslikavanjem pešačkih prelaza akademski slikar Miloje Mitrović iz Valjeva bavi se 23 godine. Njegove zebre oplemenile su ulice brojnih gradova u Srbiji u regionu, a dve u Mionici su najnovije.

MALI MIONIČANI NA OVAJ NAČIN UČE O SAOBRAĆAJU

Bezbednosti dece u saobraćaju u Mionici se posvećuje posebna pažnja kroz različite aktivnosti.

- Ovakav jedan kreativan način oslikavanja pešačkih prelaza svakako je edukativan za naše najmlađe u oblasti saobraćaja i saobraćajne signalizacije, ono što ih sprema sutra za život kao učesnike u saobraćaju - kaže Boban Janković, predsednik Opštine Mionica, prenosi RTS.

Mionica će u junu biti domaćin međunardone biciklističke trke, pa će naJmlađi varošani pohađati edukativnu radionicu o bezbednost dece-biciklista.

VIDEO: Ko je bolji roditelj, mama ili tata?

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA