≫ 

Leskovčani upecali čudovište u Vlasini: 90 minuta ga izvlačili iz vode, a kad su uspeli, som težak 42 kilograma oborio ih je na čamac (FOTO) (VIDEO)

- Sigurno znaju gde se velike ribe kriju, čekaju i uvek izvuku velikog soma - pričaju svedoci ulova

  • 8

Moglo bi se reći za ribolovačku ekipu koja je pobedila na "Vlasinskoj somovijadi" treća sreća ili sreća im se osmehnula, da ta ista ekipa nije pobeđivala i dve prethodne godine. Sreća tu, izgleda, nema mnogo udela, više znanje i ljubav prema pecanju. Ekipa u sastavu Igor i Vladica Arsić i Srboljub Tošić iz Leskovca odnela je pobedu, jer je upecala soma teškog 42 kilograma. 

Ljubiša je bacio udicu, a kad se zatresla, trebala mu je snaga još tri čoveka da izvuku neman od sto kila iz Gružanskog jezera (VIDEO)

Upecali su oni još jednog, ali taj je "beba" za onu grdosiju. Taj drugi je imao "samo" 27,5 kilograma.

Ekipa iz Leskovca već po treći put osvaja prvo mesto. Arsići su rođena braća, koji sa komšijom Tošićem već po treći put izvlače iz jezera prave grdosije.

ZNAJU GDE SE VELIKE RIBE KRIJU

Kao i u svakom poslu, oni imaju svoje tajne koje ne žele da otkriju, kako pronalaze takve kapitalce. Njih drugi ribolovci izuzetno poštuju kad god se pojave na jezeru i obraćaju im se sa uvažavanjem.

- Oni obično sednu u čamac i plove jezerom, pretpostavljam da znaju gde se velike ribe kriju, čekaju i uvek izvuku velikog soma, ovaj put od 42 kilograma. To je bila jedna prava grdosija, jedva su ga držali. Kada je zagrizao udicu, nakon toga, jedno sat i po su ga vukli po jezeru, manevrisali, kako bi ga bezbedno privukli do obale da ga izvade. Jedva su ga držali - pričaju poznavaoci prilika na Vlasini, među kojima je i čika Raša.

ULOVLJENO 10 SOMOVA TEŠKIH 134,5 KILOGRAMA

Klub sportskih ribolovaca "Vlasinsko jezero-pastrmka" uz pomoć Turističke organizacije opštine Surdulica organizovao je sedmu “Vlasinsku somovijadu“ na Vlasinskom jezeru, koja je okupila ukupno 24 ekipe. Najmlađim učesnicima somovijade dodeljene su diplome Mihajlu Dragutinović, Nataliji Stanković, Nataliji Cakić i Filipu Nikolić.

Na ovogodišnjoj manifestaciji ulovljeno je ukupno 10 somova težine 134,5 kilograma.

Drugo mesto na "Somovijadi" je osvojila ekipa iz sela Žitorađe u opštini Vladičin Han, koju su činili Branko Đošić, Nenad Kostić i Marko Ivanović sa ukupno ulovljena dva soma težine 13 i 11,5 kilograma. Treće mesto je osvojila ekipa iz Surdulice u sastavu Časlav Marinković, Veljko Marinković i Radmilo Stojanović sa ulovljena dva soma težine 11 i 12 kilograma.

Na kraju je najteži som vraćen u jezero:

VIDEO Cela ruka joj je bila u "ribici", a zatim je uzviknula: "Smrdi!"

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    27. avgust 2018 | 19:19

    BRAVO tako rade pravi ribolovci a ne samo da jedu ulov.Ovaj starac od soma je zasluzio i dalje da zivi kad se do sada uspeo sacuvati od GLADNIH ribolovaca .

  • Djule

    27. avgust 2018 | 18:43

    Bravo momci svak vam cast, cestitke za ulov a jos vise za pustanje. A ovi dusebriznici sto pisu pusti i izivljavanje nek budu pametolozi al u svojoj kuci. Neka odu jedan dan i noc na neku vodu pa nek nesto prigovore onima sto marisu strujom ako imaju petlje. Nemaju pojma sta sve treba pravi ribar uloziti para, znanja, vremena, zdravlja da uhvati trofejnu ribu. Stoj jedete sunku, slaninu, kobasicu ako vam je zao zivotinja, toga se ne odricete filozofi. BISTRO MOMCI.

  • Cika Velja

    27. avgust 2018 | 20:35

    Uhvaceno,izmereno,slikano,objavljeno, pusteno...pa bre ljudi mi ko i Evropa! Svaka cast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA