≫ 

Oni su najlepša slika u Kikindi: Na Kinderbalu, među stotinama mališana bili su i Dunja i Strahinja, jesenja princeza i mali Lala (FOTO)

Svake godine mališani iz PU "Dragoljub Udicki" vredno se spremaju za najveći dečiji festival u okviru "Dana ludaja"

  • 4

Kukuruzne vile, slatke sose, male lale, tikvice, ludaje, samo su deo originalnih kostima koji predstavljaju simbol jeseni, a iznad svega ludaje, u čiju čast se i održava ova dečija manifestacija. Stotine kostimiranih mališana iz gradskih i seoskih vrtića u Kikindi, prodefilovalo je centrom u Kikindi, na tradicionalnom dečjem festivalu "Kinderbal". 

Kraljica "Dana ludaje", najteža bundeva od 288 kg: Pobednik Blaže Jelić otkrio kako se gaji šampionka i gde će potrošiti nagradu (FOTO)

Svake godine mališani iz Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" vredno se spremaju za najveći dečiji festival u okviru "Dana ludaja". Sa mamama, bakama, tetkama, tatama, dekama, izrađuju se najoriginalniji kostimi od plodova jeseni.

Foto: Telegraf

Obično se koriste suve stabljike kukuruza, pšenice, džakovi od kojih se šiju kostimi, a sve se dekoriše malim ludajama, zrnima kukuruza, divljim kestenovima ili već nekim drugim plodovima jeseni:

- Haljinu je pravila moja sestra Ana koja je bila pre dve godine na Kinderbalu. Mama i baka su joj pomogle da se sašije od džaka. Na glavi sam imala rajf od cveća i nosila sam male ludaje - rekla nam je Dunja Starčević iz vrtića "Bambi".

Najlepša je povorka koju čine deca, Foto: Telegraf

Njen drugar Strahinja Mandić (6), bio je u kostimu malog "lale" koji je specijalno rađen za njega:

- Mama i baka su mi sašile ovo odelo, baš mi se sviđa, šteta što ne mogu uvek da ga nosim. Lepo smo se proveli na manifestaciji, igrali smo, pevali, bilo je jako zabavno.

Malo lišća i pokoji cvetić i eto kostima, Foto: Telegraf

Slatka, mala, vesela povorka bila je prava atrakcija za sve Kikinđane i goste u ovom gradu. Kako je istakao gradonačelnik Pavle Markov, ovo je već dugogodišnja tradicija i oni su najlepši deo celokupne manifestacije.

VIDEO: Dan policije i MUP-a - dečak Viktor (5), budući specijalac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    22. septembar 2018 | 09:36

    Da li je KINDERBAL nemačka manifestacija koja se održava u Srbiji kad nosi nemački naziv. Ako nije kinderbal nemačka manifestacija oni koji su odredili njen naziv žive još u prošlosti jer još ne mogu da shvate da je Austrougarska država davmo već izbrisana i više ne postoji. Sve to mnogo govori o građanima Srbije koji zbog svog neznanja rade protiv kulture i jezika sopstvenog naroda.

  • Pera

    22. septembar 2018 | 09:09

    Divno ime za karneval u Srbiji ! Kinderbal

  • Fhjbfgcdcf

    22. septembar 2018 | 11:03

    Slatkooooo...decica preslatka,sunasca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA