≫ 

Za naše slavne pradedove na Zejtinliku: Patrijarh Irinej služio liturgiju povodom stogodišnjice proboja Solunskog fronta (FOTO)

Ovo mesto srpske Golgote i raspeća, ali i mesto srpskog vaskrsenja i pobede, danas je bilo i mesto na kom su Svetu Arhijerejsku Liturgiju služili poglavari dve velike i vekovima napadane i namučene Crkve

  • 4

Njegova Svesvetost Patrijarh konstantinopoljski i vaseljenski Vartolomej i Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej služili su danas Svetu Patrijarašku Liturgiju i parastos u Crkvi Svetog Pantelejmona.

Prizor za koji je Đorđe živeo: Časna starina će do smrti čuvati kosti hrabrih srpskih vojnika, a najveća želja mu je juče ispunjena (FOTO DANA)

Oni su nakon toga položili vence na groblju Zejtinliku, mestu gde leži na desetine hiljada srpskih junaka iz Prvog svetskog rata a povodom stogodišnjice proboja Solunskog fronta, prenosi TV Hram.

Foto: TV Hram

Ovo mesto srpske Golgote i raspeća, ali i mesto srpskog vaskrsenja i pobede, danas je bilo i mesto na kom su Svetu Arhijerejsku Liturgiju služili poglavari dve velike i vekovima napadane i namučene Crkve.

Foto: TV Hram

Uz sasluženje brojnog sveštenstva i sveštenomonaštva podsetili smo se velikih događaja koji su se odigrali pre tačno sto godina kada su naši pradedovi krenuli u proboj Solunskog fronta, što je dovelo do oslobođenja Srbije i kraja Prvog svetskog rata.

Foto: TV Hram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nika

    30. septembar 2018 | 13:49

    Ko bi se snašao u ovoj "gunguli"? Juče podrška RPC, danas sedenje sa onim koji hoće da deli autohtonost crkve novostvorenim državama.

  • 😇😇😇😇😇

    30. septembar 2018 | 20:38

    Небеска Србија, земља славних прадедова и највећа држава на свету у којој живе милиони српских мученика, праведника, исповедника вере и дечица мала што су за Христа пострадала

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA