Mislili smo da smo našli najjeftiniji sladoled u Srbiji, ali upravo se pojavio još jeftiniji: Kugla je 10 dinara u ovom gradu i to je logično (FOTO)

Za novac koji je bilo potrebno izdvojiti za kuglu sladoleda u Beogradu u većini gradova Srbije moglo je da se kupi daleko više poslastice

  • 4

I da od jeftinog ima jeftinije, pokazalo se u Pirotu gde kugla sladoleda sad košta samo deset dinara. U "jeku sezone" u ovom gradu za poslasticu koja se najviše jede leti, trebalo je da se izdvoji 20 dinara. Međutim, sa padom temperature pala je i cena.

Sladoledi različitog ukusa mame, kako decu, tako i odrasle. Međutim, mnogi ljudi se odriču ovog zadovoljstva, jer im je cena previsoka. Međutim, ovakav slučaj nije u Pirotu.

Omiljena poslastica tokom leta, ovde je pristupačna skoro za svakog. Za deset dinara može da se biraju razni ukusi, a u kornetu ne mora da bude samo jedna kugla, što se često dešava u drugim gradovima poput Beograda.

Tražili smo najskuplji i najbolji sladoled u Srbiji: Kugla u ovom gradu četiri puta je jeftinija nego u Beogradu (CENE)

U Pirotu kugla sladoleda košta deset dinara Foto: Telegraf

Piroćanci su poznati po štedljivosti, i da o tome veoma vode računa, pokazala je i cena sladoleda. Čak i vlasnici lokala u kojima se prodaje ledena poslastica, vode računa da svojim sugrađanima "ne tanje" novčanik.

U Beogradu je situacija potpuno drugačija. U jeku sezone sladoleda, najjeftinija kugla je koštala 80, ali je cena uglavnom išla do paprenih 120 dinara. Na ulicama glavnog grada viđali su se prolaznici koji su kornet napunili samo jednim ukusom sladoleda.

Retko koji kornet je bio šarenolik i retko na kom su mogli da se vide tragovi otopljenog sladoleda.

U Pirotu mogu da se kupe različiti ukusi sladoleda Foto: Telegraf

Za novac koji je bilo potrebno izdvojiti za kuglu sladoleda u Beogradu u većini gradova Srbije moglo je da se kupi daleko više poslastice. Pored Pirota najjeftinija kugla je bila u Kuršumliji, u "sezoni" 20 dinara.

Za 30 dinara kornet je mogao da se "napuni" u Vranju, Prokuplju i Zaječaru.

U Novom Sadu, Užicu, Boru, Kragujevcu, Valjevu i Jagodini i Kikindi kugla sladoleda je u letnjim mesecima koštala 50 dinara.

VIDEO: Razvalila frižider da dođe do sladoleda

(I.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Česti

    6. oktobar 2018 | 14:03

    Realna cena i jeste deset dinara, ovu kuglu od 120 mogu samo da gledam, sa dnevnicom od hiljadu dinara.

  • ns

    6. oktobar 2018 | 13:50

    Realna cena. Fabrički rumenko 30 dinara.

  • Alo

    6. oktobar 2018 | 15:57

    OoooPirote moj kraj Nisavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA