Premijerka Ana Brnabić posetila BAT fabriku u Vranju

15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

  • 3

British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, proslavio je 15 godina uspešnog poslovanja od preuzimanja Duvanske industrije Vranje. Svečanom obeležavanju jubileja u fabrici u Vranju prisustvovala je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, zajedno sa visokim predstavnicima kompanije, Sotirisom Kosturosom, generalnim direktorom kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru i Ričardom Vredenbergom, direktorom fabrike BAT Vranje. Ova proslava bila je prilika za pravljenje osvrta na izvanredne rezultate koje je British American Tobacco postigao od dolaska u Srbiju, ali i za predstavljanje budućih planova, poput investicija, otvaranja novih radnih mesta i lansiranja novih modernih proizvoda na srpskom tržištu.

Foto: Promo/Srdjan Bosnic

- Tokom ovih 15 godina u Srbiji, naša kompanija je direktno uložila više od 270 miliona evra, od čega je više od 120 miliona evra uloženo u kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju, koja je postala proizvodni centar za zemlje CEFTA sporazuma. Naša kompanija trenutno angažuje oko 500 ljudi u Srbiji i ponosni smo što smo u poziciji da dodatno povećavamo broj zaposlenih. Petnaestogodišnjica BAT-a Srbija već je obeležena ranije ove godine, predstavljanjem novog inovativnog proizvoda, uređaja za zagrevanje duvana, Glo, i to je još pokazatelj našeg poverenja u srpsko tržište. I u narednom periodu nastavićemo sa trendom ulaganja i zapošljavanja i u drugim segmentima poslovanja na domaćem tržištu - rekao je Sotiris Kosturos, generalni direktor British American Tobacco za Srbiju i Crnu Goru.

Foto: Promo/Srdjan Bosnic

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić ponovila je da je za Srbiju izuzetno važno da kompanije koje već posluju na našem tržištu dodatno proširuju poslovanje i investiraju u našu zemlju.

- BAT je najveći britanski investitor koji je više od 120 miliona evra uložio samo u modernizaciju fabrike u Vranju, od ukupno 270 miliona evra koje su investirali u Srbiju. Dodatno, BAT poseduje priznanje za doprinos u borbi protiv sive ekonomije i pomaže lokalnoj zajednici. Obaveza Vlade je da kreira poslovnu klimu koja će za ovakve kompanije biti podsticajna i koja će im omogućiti da proširuju svoje poslovanje i dalje - izjavila je Brnabić prilikom posete kompaniji BAT u Vranju.

Foto: Promo/Srdjan Bosnic

Ričard Vredenberg, direktor fabrike BAT Vranje, takođe je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima.

- Godišnja proizvodnja fabrike u Vranju povećana je za četiri puta u poređenju sa početnim obimom, dok je proizvodnja orijentisana ka izvozu povećana od početnih tri odsto do skoro 30 odsto ukupne proizvodnje, uz dodatnu tendenciju rasta. Zahvaljujući stalnoj modernizaciji i unapređenju proizvodnih procesa, naše postrojenje u Vranju postalo je jedno od najboljih u BAT grupi. Posebno smo ponosni što smo nedavno proslavili još jedan značajan jubilej, pet godina bez incidenata ili povreda na radu, a to pokazuje da su zaposleni jedan od prioriteta naše kompanije.

Foto: Promo/Srdjan Bosnic

Od privatizacije Duvanske industrije Vranje 2003. godine, British American Tobacco postao je jedan od pionira direktnih stranih investicija. Tokom proteklih 15 godina, BAT je uplatio više od 2 milijarde evra u budžet Republike Srbije putem poreza i akciza, dok je prošle godine ovaj doprinos iznosio preko 280 miliona evra. BAT je konstantno unapređivao svoje poslovanje i stoga je zauzeo snažnu i stabilnu poziciju na tržištu. U ovom trenutku kompanija ima značajnu ulogu u tekućoj transformaciji duvanske industrije i jedan je od lidera u oblasti inovacija. Pored orijentacije na poslovni uspeh, kontinuirani rast i brigu za lokalnu zajednicu, BAT ujedno doprinosi bruto domaćem proizvodu, kao i uravnotežnom regionalnom razvoju.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    16. oktobar 2018 | 18:13

    Upravo je u pitanju ta poslovna klima gde ce preduzecima biti omoguceno da ulazu, a da nemaju problema!

  • Maja

    16. oktobar 2018 | 18:25

    Pohvale za uspesan rad!

  • ivana jovanovic

    16. oktobar 2018 | 18:27

    Lepo sto se setila i radnika koji doprinose Srbiji, bas je lepo cuti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA