Mladen i Aleksandar su radili i poginuli zajedno u Americi, a sada je osvanuo mural posvećen njima sa porukom koja boli (FOTO)

Uspomenu na drugare čuva zid Doma kulture u Kraljevu

  • 0

Mladen Petrović (32) je iz Kraljeva u Ameriku otišao pre dve godine, a njegov prijatelj Aleksandar Sakovski (31) nekoliko meseci kasnije. Bili su prijatelji, radili zajedno, a i u otišli u smrt zajedno tog kobnog 19. septembra u sudaru dva kamiona na auto-putu u američkoj državi Ilionois.

Prijatelji tragično nastradalih mladića želeli su da sačuvaju uspomenu na Kruša, kako je bio nadimak Mladena Petrovića i Cou – Aleksandra Sakovskog, uspomenu na njihova vedra lica i osmehe zabeležene na zajedničkim fotografijama, baš kao na onoj koja je obišla svet posle njihove tragične smrti.

Aleksandar i Mladen otišli su u Ameriku u potrazi za boljim životom, a nastradali su u stravičnoj nesreći: Mukama njihovih porodica tu nije kraj (FOTO)

"Živećete u nama šta god da se desi, a kad sudnji dan dođe, svi ćemo se gore sresti...", poruka je na muralu na fasadi Doma kulture Ribnica u Kraljevu, piše portal "Krug".

Foto: portal Krug

Oslikao ga je Milan Milosavljević Deroks, umetnik iz Beograda po želji prijatelja nastradalih mladića.

Mladen Petrović sahranjen je u subotu 13. oktobra na kraljevačkom Novom groblju. Identifikacija posmrtnih ostataka Aleksandra Sakovskog, nažalost, i dalje traje i još nije poznato kada će on biti sahranjen.

Na ovom linku na sajtu GoFundMe još uvek traje prikupljanje sredstava za pomoć porodicama poginulih mladića. Za 27 dana prikupljeno je 127.387 dolara, a prijatelji Mladena i Aleksandra koji su pokrenuli ovu akciju zahvalili su se svima na poslatim donacijama:

"Deo skupljenog novca po želji njihovih voljenih će biti iskorišćen za transport tela, a sav ostatak biti podeljen između dve neutešne porodice. Iako novac ne može da pruži utehu u ovom tragičnom trenutku, želimo da bar na neki način pomognemo ožalošćenim porodicama", navodi se u poruci u kojoj je na pomenutom sajtu pojašnjeno da su akciju organizovali Mladenovi i Aleksandrovi najbliži prijatelji u saradnji sa porodicama nastradalih.

(Telegraf.rs/ Krug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA