Stižu temperaturne turbulencije, hladnoća već oterala miholjsko leto: Od ponedeljka jak pad temperature, a za vikend nam se sprema i ciklon

Koliko je klima promenljiva pokazuju i podaci meteorologa za prognozu za naredni vikend

  • 9

Nakon više od dve nedelje miholjskog leta i prijatnih prolećnih temperatura, stiglo je zahlađenje koje i nije neočekivano za ovo doba godine. Međutim, po svemu sudeći, sneg ćemo morati da sačekamo još neko vreme.

Poslednji dan ove nedelje osvanuo je siv i znatno hladniji od onih koje smo imali od početka oktobra.

Još danas je toplo, ovo su poslednji sati Miholjskog leta: Temperatura pada za više od 10 stepeni, padaće ledena kiša (FOTO)

Trend promenljivo oblačnog vremena u celoj Srbiji nastavlja se i iduće nedelje. Ipak, to ne treba da obeshrabri, jer će se živa na termometru popeti do nešto viših podeoka.

- Biće malo toplije nego danas, ali će na zapadu biti povoljni uslovi za slabiju kišu. Osim toga, ne očekuje se značajnija količina padavina. Temperature će se u ponedeljak kretati od 11 do 19 stepeni, a u utorak od 14 do 20 - objasnio je meteorolog Đorđe Đurić.

Spremite topliju odeću, jer se očekuje pad temperature od sutra; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U sredu se zadržava promenljivo oblačno vreme, a takođe i povoljni uslovi za slabiju kišu. Međutim, doći će do pada temperature, što će biti propraćeno jakim severo-zapadnom vetrom.

- Krajem dana će doći do razvedravanja, pa se u četvrtak očekuje suvo ali relativno hladno vreme, sa maksiamlnom temperaturom od 9 do 14 stepeni. Takvo vreme zadržaće se do kraja radne nedelje.

ŠTA NAS OČEKUJE ZA VIKEND?

Koliko je klima promenljiva pokazuju i podaci meteorologa za prognozu za naredni vikend. Đurić je za Blic rekao su moguća dva scenarija, i to zbog ciklona koji stiže u Srbiju.

Za vikend se ponovo može očekivati lepo vreme; Foto: Telegraf

- Prema današnjim prognozama tokom sledećeg vikenda Srbija će biti pod uticajem ciklona, što znači da bismo mogli imati veoma toplo vreme. To je zbog toga što u prednjem delu ciklona dolazi do strujenja tople mase sa juge - objasnio je Đurić, dodajući da ako se to ostvari, mogli bismo imati temperaturu do 20 stepeni, a ponegde i do 25. Uz to, duvaće pojačan južni vetar.

Međutim, do pre nekoliko dana prognoze su govorile da bi ciklon mogao istoku zemlje i Balkana da donese priliv hladnog talasa.

- Vrlo je lako da se prognoza promeni jer je tom ciklonu potrebno jako malo da se pomeri - kaže Đurić. U oba slučaja, jedno je sigurno - nema naznaka da će biti snega. Mogućnost provejavanja suznežice ostaje samo kada je reč o višim delovima zemlje, to jest u planinama.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. oktobar 2018 | 20:00

    Ja nemam para za struju a nemam ni za drva,ako ima neka slobodna dama koja je iste sudbine😉da se grejemo na prirodan nacin telima,sifra Vulkan😄

  • Likic

    21. oktobar 2018 | 20:30

    Objasnio metereolog da su moguca dva scenarija ,tako vidovit mogu i ja da budem samo za svaki slucaj ja bi predvideo mogucnost tri scenarija.

  • Yoo

    21. oktobar 2018 | 21:52

    Zagrejaces je svojim komentarima. 😀 ipak dobro si prosao, koliko vidim mnogo zena ladnih. 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA