≫ 

Emotivne reči Sandre Dende o saobraćajki i oporavku: Život mi je visio o koncu, znam da su lekari učinili sve da me spasu

Sandra, koja je posle saobraćajke bila u komi, preživela je nekoliko operacija

  • 3

Skoro dva meseca prošla su od teške saobraćajne nesreće u kojoj je Sandra Denda, producentkinja emisije "Kuća od srca" zadobila povrede opasne po život. Ona se i dalje nalazi u bolnici, a njeno zdravstveno stanje je stabilno.

- Svesna sam da mi je život visio o koncu. Najgori dani života su iza mene, ali znam da mi predstoji dug oporavak. Sigurna sam da ću, uz podršku porodice i prijatelja, uspeti da iz svega ovoga izađem još jača - rekla je za Kurir Sandra Denda, novinarka i producentkinja emisije "Kuća od srca".

Novinarka Sandra Denda pre dva meseca je teško povređena u udesu, a sada se prvi put oglasila i ima poruku za sve koji su je bodrili

Sandra, koja je posle saobraćajke bila u komi, preživela je nekoliko operacija, a već skoro dva meseca se nalazi u bolnici.

- Znam da su lekari učinili sve da mi spasu život i na tome sam im neizmerno zahvalna, isto kao i mojoj porodici, prijateljima i svima koji su bili uz mene u teškim trenucima. Preda mnom je dug oporavak, ali ako sam uspela da prevaziđem ono najgore, nadam se da ću i ovaj put pobediti - rekla je Denda za Kurir i dodala da se nerado seća saobraćajke iz koje je jedva izvukla živu glavu.

Sandra je rekla da su joj ćerke najveća podrška; Foto: Facebook/Sandra Denda, Instagram

Novinarka je do pre nekoliko dana bila na šok odeljenju Urgentnog centra.

- Sada se osećam bolje i konačno sam van životne opasnosti. Ipak, moje stanje i dalje mora da se prati. Najveću snagu mi ulivaju ćerke, koje me obilaze svakog dana - rekla je novinarka Kuriru.

Sandra je u udesu zadobila višestruke povrede, koje su joj ugrožavale život.

- Najteže povrede su joj one na licu. Lice je bilo potpuno smrskano i pod otokom. Veći deo je uspešno operisan, ali joj predstoji još nekoliko hirurških intervencija. Osim toga, Sandra je imala i povrede oka, prelom karlice i ruke, nekoliko rebara i još mnogo povreda po telu - rekao je Kurirov izvor iz Urgentnog centra.

Još uvek je u bolnici; Foto: Privatna arhiva

Kada je pacijent u tako teškom i složenom stanju, onda postoji i opasnost od pojavljivanja hematoma ili tromba, o čemu su u ovoj bolnici posebno vodili računa tokom prethodnog perioda.

Da podsetimo, Denda je povređena u saobraćajnoj nesreći u okolini Kovina, kada je automobil "opel", u kome je sedela na zadnjem sedištu, izgubio kontrolu i upao u kanal, gde se prevrnuo na krov. Žena koja je upravljala automobilom u ovom udesu lakše je povređena, dok je mladić, koji je takođe bio u kolima, prošao bez povreda.

Sandra je u blizini Kovina, gde se i dogodila nesreća, radila na televizijskom projektu "Kuća od srca" kao producent i organizator. Emisija je humanitarnog karaktera, a cilj je da se socijalno ugroženim porodicama sagradi kuća.

Na pitanje novinara Kurira da li ju je nakon udesa posetio ili s njom kontaktirao Žarko Lazić, vlasnik producentske kuće u kojoj je zaposlena i voditelj emisije "Kuća od srca", Sandra je kratko odgovorila:

- Ne, nije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA