≫ 

Četiri zveri uletele u dvorište Sredojevića i počinile masakr: Ovo selo je odsečeno od sveta, kada padne sneg, neće smeti da izađu iz kuća! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Jednu od zaklanih ovaca su čak odvukli u šumu, pa vlasnici nisu ni mogli da je nađu

  • 10
Vuk, ovce Foto ilustracija: Telegraf

U prokupačkom planinskom selu Mrljak već dvadesetak dana haraju vukovi, stado porodice Sredojević je tri puta bilo na udaru, poslednji put juče oko 10 sat ujutru kada su zaklali četiri ovce. Šteta bi bila još veća da Žarko Sredojević (51) nije uspeo da ih otera.

- Ovce su bile u ograđenom toru na pedeset metara od kuće. Bio sam sa njima, kada sam primetio da četiri vuka izlaze iz šume. Samo su se brzinom svetlosti stuštili među ovce. Počeo sam da vičem, čak pojurio za njima, ali je šteta već napravljena. Na moje oči zaklali su četiri, a petu sam uspeo da spasim. Nju je vuk uhvatio za vrat, ali kako sam dotrčao, pustio je i pobegao - priča Sredojević.

Draško je ustao i otišao da obiđe svoje ovce: Pronašao ih je u krvi, zveri su ih cepale do smrti!

Jednu od zaklanih su čak odvukli u šumu, pa vlasnici nisu ni mogli da je nađu.

Vukovi su zaklali četiri ovce, Foto: Telegraf

Ovo je treći napad za manje od mesec dana u toru porodice Sredojević. Prethodno su vukovi zaklali jednu ovcu, pa psa, a sada su još žustrije napali.

- Ostalo nam je 15 ovaca, a to je jedini izvor prihoda, jer ni brat Žarko, ni moja supruga ni ja nemamo drugih primanja. Svo troje smo u istoj kući i živimo od ovaca. Moj sin je i prvi put prijavio napad Lovištu „Toplica“, ali mu je rečeno da se ne bakće oko toga i da niko neće da mu nadoknadi štetu. Mi stvarno ne znamo kako da se zaštitimo, a kako će tek biti kada krene zima - pita se Zoran Sredojević (59) koji je u vreme napada bio u kući.

Vukovi su ušli u tor i napali stado, Foto: Telegraf

Iako je samo tri kuće u ovom selu, među meštanima vlada strah, jer ne znaju šta da očekuju tokom zime, kada je selo bukvalno dosečeno do ostatka sveta. Kažu, ako su sada toliko agresivni, kako li će tek biti kada padne sneg. Neće smeti da izađu iz kuće.

Prethodno su ubili i psa, Foto: Telegraf

Vladan Lazić koji je upravnik Lovišta“Toplica“ nije odgovarao na naše pozive, iako je u njegovoj nadležnosti, s obzirom da selo Mrljak pripada području koje je deo rezervata. Kako kažu upućeni baš zbog toga što je na ovom području zabranjen lov, vukovi su se namnožili. Jedino rešenje je da se organizuje hajka, a to radi ova služba.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    22. oktobar 2018 | 14:40

    Nabavi druze par Sarplaninaca,stavi Im ogrlice od eksera naopako da im zastitis vrat,uzmi karabinu pritaji se I naplati dug........njega glad natera da pogresi I tu ti je Sansa .....pozdrav I srecno!

  • KG

    22. oktobar 2018 | 14:58

    Domaćine napuni karabin i štiti tvoju egzistenciju,ako te zatvore imaćeš besplatno sve da ne brineš,a ovi što štite zveri neka sviraju.

  • njanja

    22. oktobar 2018 | 14:35

    nikada mi nije bilo jasno zasto ljudi ne naprave zidani objekat sa metalnim vratima pa nije vuk supermen pa da prodje kroz ciglu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA