≫ 

Doktor je ipak pregledao dete u Kragujevcu za 15 minuta? Lekari podneli tužbu protiv majke koja je snimala sve

Pregled je izvršen u vremenu od 10:13 do 10:28 časova u petak, 19. oktobra

  • 57

Iako je majka Violeta Cvetković tvrdila da joj dete nije pregledano u kragujevačkom Domu zdravlja, neimenovani izvor "Blica" tvrdi da je inspekcijom utvrđeno da je dete pregledao dr Boban Čupić.

Pregled je, kako navodi "Blic", izvršen u vremenu od 10:13 do 10:28 časova u petak, 19. oktobra.

Portal navodi da su imali uvid u izveštaj inspekcije, koja je vanredno poslata u kragujevačku ustanovu nakon tvrdnji majke.

Majka iz Kragujevca se nije obratila Savetnici za zaštitu pacijenata, a ovo su prava koja svako ima ukoliko njegov lekar ne radi

- Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika - navodi izvor "Blica".

Prema rečima neimenovanog izvora, majka je posle obavljenog pregleda deteta u ordinaciji dr Čupića neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru, istovremeno objašnjavajući "situaciju" u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

- Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda ''snimljeni'' pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke -  kaže izvor "Blica".

VIDEO: Opšte prebijanje doktora u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    23. oktobar 2018 | 09:16

    Dete pregledano od 10:13 do 10:28 kod lekara koga nema na snimku Majka napravila snimak periodu od 10:24 do 10:25, dete pored nje.. Pa svi znamo da se lekari drže zajedno i da će svi sad isto da lažu.. A muž od dotične načelnice na snimku zdravstveni inspektor.. Da, utvrdiće drugačije kako da ne.. Jadna majka i jadno to dete!!! Državo sram te bilo kad ne možeš ni decu da nam lečiš i zaštitiš!!!

  • Samo pitamm

    23. oktobar 2018 | 10:56

    Kako je daete pregledano dok zena snima? Majka je uradila dobru stvar i za to ima ne oboriv dokaz. Objavila je vreme snimanja . Znaci doktor pregleda dete u isto vreme dok zena snima ove dve doktorke. Koliko god pokusavaju da dokazu da je dete pregledano toliko tonu u svojim lazima. Vreme snimanja je bio kec u rukavu. Bravo majko

  • O.o

    23. oktobar 2018 | 10:34

    Sta vam je ljudi,ova zena samo zeljnja paznje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA