"Majka je htela jedan šou program. Gde to ima?" Ministar zdravlja o ženi iz Kragujevca koja je snimkom iz Doma zdravlja podigla buru

Gde to ima da vi odete pa vas pregleda jedan lekar, pa vi odete i kažete 'ne, ja sad hoću kod drugog lekara, pita se Lončar

  • 35

Lekari u Srbiji pregledaju i izleče više hiljada dece, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da ako se od njih očekuje da moraju da objašnjavaju to što su uradili, to se neće dogoditi.

Lončar je to rekao povodom slučaja kragujevčanke Violete Cvetković koja je javnosti pre nekoliko dana pokazala snimak na kojem pedijatri Doma zdravlja u Kragujevcu odbijaju da pregledaju njeno dete.

Ministar zdravlja kaže da su podnete tužbe protiv majke i lekara i da će sud biti taj koji će utvrditi šta se desilo.

- Nađete jednu osobu, neka proceni svako kakva je to osoba, ja u to neću ulaziti, sa biografijom koju ima, i vi onda hoćete da napravite da je to primer za celu Srbiju, za sve domove zdravlja, za sve zdravstvene ustanove...Ali konkretno što se tiče ovog slučaja, analizirano je sve, dete je pregledano, dete je zbrinuto, ali je postojao neki razlog da je majka htela jedan šou program...Gde to ima? Pokažite mi taj primer! - kazao je Lončar.

On kaže da to "nigde na svetu nema".

- Gde to ima da vi odete pa vas pregleda jedan lekar, pa vi odete i kažete 'ne, ja sad hoću kod drugog lekara'. Pa šta ćete da kažete - 'ja sad hoću i kod trećeg lekara'! Samo mi recite gde to na svetu ima? - kaže on.

(Telegraf.rs/ikragujevac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan.

    25. oktobar 2018 | 09:21

    Ona je verovatno navikla da se tuzaka po sudovima. Neka promeni dom zdravlja i ode u dom zdravlja Djurdnevo.

  • Jelena

    25. oktobar 2018 | 08:38

    Strasno cime se ljudi bave. Pokusavaju da bace ljagu na medicinske radnike.

  • Ocim

    25. oktobar 2018 | 09:42

    Ne mozete ocekivati od lekara da trepere pred vama,niste vi jedini koji dolazite kod njega u tih osam sati nekad i vise,nemojte se ponasati kao da samo vi imate problem,i nije tacno da su lekari tu zbog nas i da od nas zaradjuju platu i ne samo lekari.Gospodo mi smo tu jedni drugima uvek potrebni,postavite nekad sebe na mesto onog drugog,pogledajte se videcete da niste drugaciji i Isto bi se ponasali u slicnom situacijama.Postujmo druge uvek ama uvek vam se vraca po zasluzili.Ova zena,bila bi mnogo gora u takvoj situaciji,mnogo gora,s tim sto je ovako doktorka sasvim normalnpo reagovala.Cesto idem kod lekara i vrlo sam zadovoljan njihovim ponasanjem.Nisam zadovoljan samom organizacijom posla koji rade,to se mora ispravljati ali I pacijenti moraju da pomognu.Mi se u ordinacijama ponasamo otprilike kao u lidlu.SAMO MENI TREBA DA ZIVIM.Ovaj moto nam je u glavama izgleda uvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA