≫ 

Zorana Mihajlović kasno sinoć iznenadila radnike na sanaciji auto-puta i uputila im ozbiljnu poruku: Ovakav javašluk ne sme da se ponovi (FOTO)

Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo ispočetka. Da nam se to više nikada ne desi - izjavila je ona

  • 20

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović obišla je sinić radove na sanaciji deonice Ub-Lajkovac na autoputu E-763.

Šešelj prekršio zakon, bez dozvole obnovio kuću u Hrtkovcima: Mihajlovićeva "prozvala" lidera radikala u Skupštini

- Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen auto-put koji je plaćen 100 miliona dolara. Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci za ovo moraju da odgovaraju - izjavila je Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva se zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno kako bi popravili loše izgrađen auto-put i istakla da je ovo presedan u modernom građevinarstvu.

- Presedan je da se nov auto-put radi iznova. Ovde smo i da pokažemo građanima Srbije kako su neki prethodni radili i koliko nas to košta. Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo ispočetka. Da nam se to više nikada ne desi - izjavila je ona.

Foto: mgsi.gov.rs

Mihajlovićeva je poslala poruku da Vlada Srbije nema novca za bacanje i da neće tolerisati nikakve greške na drumskim i železničkim infrastrukturnim projektima.

- Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj celu deonicu od Obrenovca do Čačka. Daćemo sve od sebe da ovu deonicu koju su drugi loše izgradili popravimo, da dobijemo bezbedan i kvalitetan auto-put - zaključila je ona.

Foto: mgsi.gov.rs

Aleksandar Stanojević, direktor Energoprojekt niskogradnje, izjavio je da se na deonici dugoj 12,5 kilometara kompletno iznova radi 2,5 kilometra.

- Kao što možete da vidite, pojavila se voda, korišćeni su loši materijali i loše se gradilo. Zbog vremenskih uslova prinuđeni smo da koristimo kamene materijale koji to mogu da podnesu. Vrlo nezahvalan posao, prvi put u svojoj karijeri nov auto-put menjamo iz korena - rekao je Stanojević.

Foto: mgsi.gov.rs

Zoran Babić, direktor Koridora Srbije, koji su nadzorni organ na ovoj popravci, rekao je da država nije želela da stavlja glavu u pesak i da će zajedno sa projektantima i izvođačima radova učiniti sve da građani Srbije dobiju moderan i kvalitetan auto-put.

Foto: mgsi.gov.rs

Li Mančang, ambasador NR Kine u Srbiji pohvalio je borbeni duh Vlade Srbije i izrazio uverenje da će srpske i kineske kompanije zajedno završiti sve potrebne radove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    27. oktobar 2018 | 12:01

    Pa ja jos ne videh ni od vas da je nesto kvalitetno uradjeno?! Slavija se raspada npr... , Fontana niti peva niti svetli,ali bitno da curi sa svih strana npr...

  • Реално

    27. oktobar 2018 | 11:16

    Да је она хтела да изненади раднике не би било свих главешина око ње већ она и возач. Али пошто је све намештаљка јер воли да набаци кило пудера рано ујутро и да се услика како командује не знам коме, нема ништа од њеног контролисања. Чист маркетинг...

  • Boki

    27. oktobar 2018 | 11:30

    Kada su radnici i seljaci udarnici gradili puteve oni su trajali, i danas je mnogi koriste nikad ne popravljani. Od kako su počele kompanije da izvode radove kralo se i na materijalu, i na parama, nikad ništa nije urađeno kako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA