Našli smo najluđi semafor u Srbiji: Strelica je zelena 6 sekundi, a vikendom napravi haos, posebno kad naiđu svatovi (FOTO) (VIDEO)

Dok vozači nagađaju šta se dešava i sada moraju da vode više računa nego dok je na raskrsnici radio samo običan semafor

  • 12

Semafor sa direkcionim znacima, koji je nedavno proradio u Bogatiću, na raskrsnici državnog puta prema Sremskoj Mitrovici, verovatno je "najluđi" ikada postavlјen. Zelena strelica za skretanje u levo, prema Crnoj Bari, svetli svega dve sekunde i treperi još četiri, što znači da vozači imaju ukupno samo šest sekundi da vozilom pređu preko raskrsnice.

Dok vozači negoduju, Dragan Marković, član lokalnog saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja za Telegraf.rs kaže da je i on, čim je semafor pušten u rad, stavio primedbu da je programirano vreme za skretanje veoma kratko. O tome bi, kaže on, trebalo da se raspravlјa na sednici saveta i preduzmu mere da se programira duži vremenski interval.

S obzirom da je ulica u kojoj je semafor postavlјen državni put, za novo programiranje softvera semafora verovatno će biti neophodne saglasnosti nadležnih institucija. Saznajemo da je takav predlog već pripremlјen, ali u međuvremenu semafor na momente postaje još "luđi", što zbunjuje i lјuti vozače. Često se pojedina svetla sama isklјučuju i uklјučuju, pa je tako u subotu i juče radilo samo žuto trepćuće, pa je i ono prestalo da sija, a dan kasnije je ponovo počelo da radi.

Foto: D. Grujić

- Da li je neko pre postavlјanja semafora obavio brojanje vozila, što je valјda bilo nomralno da se uradi. Put je veoma prometan i dve sekunde za skretanje je suviše kratak period. Moguće je da se semafor "otkačio" zbog učestalih nestanaka struje, pa kao i struja malo radi, malo ne radi. U svakom slučaju bi pod hitno trebalo ispraviti nedostatke zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju - smatra jedan vozač.

Dok vozači nagađaju šta se dešava i sada moraju da vode više računa nego dok je na raskrsnici radio samo običan semafor, subotom i nedeljom kada su svadbe gužve na raskrsnici postaju nepodnošljive. Kada su prošlog vikenda na semaforu sustigle dve kolone svatova, raskrsnica je grmela od sirena. Što zbog slavlja, a više zbog nervoze.

Novi semafor sa zelenom strelicom i direkcionim svetlosnim znacima postavila je firma ,,Model 5“ iz Beograda, a lokalna samoprava je platila 3,9 miliona dinara. Postojanje ovakvog semafora je bio uslov da dve auto-škole u Bogatiću i dalje mogu da obavljaju obuku i polaganje praktičnog vozačkog ispita.

VIDEO: Da li je ovo najluđi semafor u Srbiji?

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baltazar

    29. oktobar 2018 | 14:28

    U Zrenjaninu ima semafor koji je postavljen posle raskrsnice, nije nista strasno, ali je glupo. Ako stanete ispred semafora, stali ste na sred raskrsnice.

  • Đenka

    29. oktobar 2018 | 16:35

    Gospodine Maksimilijan dodajte mi cvikcange (klešta, klešta)...

  • ГЦГ

    29. oktobar 2018 | 16:21

    У Подгорици на главном градском булевару има зелена стрелица за лијево која чим се упали трепће 3 пута и пали се жуто. Ако ниси већ држао ногу на квачилу и гасу, шансе нема да кренеш а да се већ није угасила. Да не причам да постоји на истом мјесту високо изнад траке стрелица за лијево али изнад траке булевара која је за право. Људи често прођу кроз црвено мислећи да је зелено за право. Било је и небројено пута удеса због тога али кога брига.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA