Najbolji nastavnici kod premijerke i ministra prosvete: Razgovarali kako da unaprede rad u školama (FOTO)

U saopštenju iz Vlade Srbije istaknuto je da su ovi sastanci prilika za rešavanje konkretnih problema s kojima se nastavnici suočavaju u praksi, kao i da se zalaganje nastavnika učini vidljivim

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ulaganje u obrazovanje i podrška nastavnom kadru koji posvećeno želi da unapredi nastavu, od velikog značaja za razvoj zemlje koja teži da se prilagodi zahtevima četvrte industrijske revolucije.

Na sastanku sa istaknutim nastavnicima osnovnih i srednjih škola iz Srbije posvećenom nastavku reforme obrazovanja i unapređenju rada ustanova, ona je rekla i da očekuje da Srbija uskoro postane punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja - CERN, u kojoj se za nastavnike fizike organizuju dodatne obuke.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na trećem sastanku premijerke i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića s nastavnicima koji kao savetnici pomažu kolegama da primene nova rešenja u obrazovanju, istaknuto je da su ovi sastanci prilika za rešavanje konkretnih problema s kojima se nastavnici suočavaju u praksi, kao i da se zalaganje nastavnika učini vidljivim.

Ministar prosvete Šarčević ukazao je da i dalje treba raditi na unapređivanju kvaliteta rada na svim nivoima i svim ključnim oblastima, podizanju nivoa odgovornosti svih aktera u obrazovanju i stvaranju uslova za veću efikasnost u radu, što su ključni zahtevi koje je doneo novi sistemski zakon iz 2017. godine.

Foto: Slobodan Miljevic

Na sastanku je razgovarano o reformi kurikuluma koja je pokrenuta i ove školske godine, o iskustvima u korišćenju esDnevnika, a bilo je reči i o iskustvima u dualnom obrazovanju.

Najviše predloga za unapređenje rada u školama odnosilo se na dalju digitalizaciju obrazovanja, profesionalni razvoj nastavnika, vrednovanje nastavnika i njihove digitalne kompetencije, kao i na kvalitet obrazovanja i vaspitanja. Istaknut je i značaj đačkih zadruga, kao modela vaučera za odlazak u centre poput Petnice ili Tršića.

Premijerku Brnabić i ministra Šarčevića nastavnici iz Sombora i Vladičinog Hana informisali su o iskustvima koje njihove škole imaju u radu s decom migrantima, istakavši da su ona isključivo pozitivna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA