Sagradio kuću i zagradio komšiji prozore, odluka suda u Blacu će se prepričavati (FOTO)

Jedna od priča iz ranga prosečnih komšijskih odnosa u Srbiji

  • 22

Da komšijska prijateljstva mogu da budu veoma "nezgodna" pokazuje i slučaj u Blacu. Tamo su kuća i komšijski objekat skoro spojeni, a slučaj je dospeo i do suda. Na kraju, doneta je presuda da sagrađeni objekat ima pravo da se "lepi" uz kuću i zatvara prozore.

Ceo slučaj je privukao pažnju kada je vlasnik kuće, Dragiša Jevtić, objavio na Fejsbuk grupi fotografije na kojima se vidi kako je do njegove kuće napravlјen objekat koji mu je potpuno zatvorio prozore, kako on tvrdi. Presavio tabak, tužio komšiju koji ga nije pitao kada je gradio i izgubio na sudu.

Čak mu je predloženo da izmesti prozore na drugu stranu, jer i tamo ima dovolјno sunca.

Nadležni su čak rekli da izmesti prozor; Foto: Telegraf

- Ovo je objekat za koji su od bivšeg vlasnika kuće imali saglasnost da ga sagrade i to stanje je bilo i kada sam ja kupio kuću. Posle toga su dobili dozvolu da izgrade sadašnji objekat, mada su svi znali da je kuća promenila vlasnika, ali niko nije tražio moju saglasnost - rekao nam je Dragiša.

U dozvoli je visina objekta četiri do pet metara, oni su podigli šest, što je i sud sa sudskim veštakom potvrdio na licu mesta.

- Ja sam tražio da vrate na dozvoljenu visinu, što bi mi otvorilo svetlost na prozorima i nista više - kaže Dragiša Jevtić koji je i objavio fotografije.

Ko je u pravu i ko je prvi počeo da dograđuje i pregrađuje, znaju oni koji su morali da se bave ovim slučajem, ali masa komentara ispod tih objavlјenih fotografija podsetila nas je na onu narodsku: "Da komšiji crkne krava", jer kada krene zla reč, kraja nema.

VIDEO Sve sitne kazne kojima mogu da vas kazne

(B. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    1. novembar 2018 | 08:15

    Najveća glupost praviš kuću na međi STAVIŠ PROZORE DO KOMŠIJE...

  • Nasa posla

    1. novembar 2018 | 10:03

    Nista se od ovoga nebi desavalo da geometri,katastri,sudovi,rade svoj posao kako treba. Nego nam na ta mesta ne rade strucni ljudi,nego priuceni,oni preko veze, i slicni. Primer imam i kod sebe,stari ode u katastar da izvuce sta je njegovo ,2009 ima kucu 88 kv i stan od 27 ,2011 i dalje ima kucu al stan je sad podrum. 2015 nestaje kuca ,stan ostaje al je sad nestambeni prostor :))))!! Dok skoro ne ode,dobro ih opuci,zapreti im svima sudom,i sve se vrati kako treba. U medjuvremenu izgubis zivce,pare, vreme al ko te pita !!

  • Milos

    1. novembar 2018 | 07:43

    Lova brate lova resava sve sto nije dozvoljeno napredna drzava korumpirano sudstvo kud ces bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA