≫ 

Za 5 meseci ATP Pančevo drugi put diže cene: Sa 120 dinara cena karte Pančevo-Beograd skočila na 200

Po pravilu svi privatnici čekaju da cene podigne javni prevoznik i odmah učine isto, tako da postojanje konkurencije putnicima za trošak ne znači previše

  • 7

U junu cena pojedinačne karte JKP ATP "Pančevo" od Pančeva do Beograda porasla je sa 120 na 150 dinara. I tada su građani negodovali zbog velikog udara na džep, a sada su u potpunoj neverici. Nakon samo pet meseci, cena nije porasla, već je bukvalno skočila. Od danas će kondukteri naplaćivati 200 dinara po karti!

Kolika je to razlika savršeno pokazuje i da je do juna povratna karta iznosila 200 dinara, a sada je to istovetan iznos samo u jednom smeru!

Povratna karta na relaciji Pančevo-Beograd nakon te prve runde poskupljenja iznosila je 240 dinara, a sada je zaokružena na 300.

Na navedenih 200 dinara za pojedinačnu kartu i 300 za povratnu, svi kojima je polazna stanica Glavna autobuska stanica u Pančevu trebalo bi da dodaju i naplatu peronske karte.

- Mesečna peronska upravo poskupela sa 150 na 300 dinara. Znači, poskupljenje 100 odsto. Da li je neko primetio nešto novo na peronima? - pitala je jedna Pančevka sugrađane na društvenim mrežama.

Foto: Printskrin/ JKP ATP Pančevo

Od prestonice do grada na Tamišu saobraćaja više autobuskih prevoznika, međutim, putnici su zabrinuti zbog uobičajene prakse da kada javni prevoznik počne sa višom naplatom svojih usluga, to urade i ostali. Privatni prevoznici, poput vršačkih i kovinskih već godinama u stopu prate tarife javnog, bivajući povoljniji za "čak" 10 dinara. To se desilo u junu, i pri svakom prethodnom poskupljenju,  pa je izvesno da će se dogoditi ponovo.

Iz ATP-a u junu su za "Telegraf.rs" izjavili da su cene podizane jer nisu menjane oko pet godina, a u međuvremenu cene goriva su rasle. Na zvaničnoj stranici preduzeća objavljen je novi cenovnik, bez posebno navedenog obrazloženja na stranici.

VOZILA IZNAJMLJUJU ZBOG TEHNIČKOG PREGLEDA

Predlogom rebalansa gradskog budžeta čak 77 miliona dinara trebalo bi da bude prebačeno gradskom prevozniku ATP-u. Kako je gradonačelnik Saša Pavlov objasnio deo novca je za regresirani prevoz određenih kategorija stanovnika, a drugi deo je za iznajmljivanje autobusa.

Naime, ispostavilo se da će kroz oštriju primenu propisa tehničkog pregleda vozila ATP ostati bez  dela voznog parka, a da putnici ne bi trpeli – autobusi će biti iznajmljivani, piše portal "013 info".

VIDEO: Srbiju napušta sve više vozača što zbog novca što zbog uslova rada. Vozač sa ovog snimka je morao da prebije bahatog putnika

(Milena Rodić/m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nnidza

    1. novembar 2018 | 08:56

    Ovo je i dalje jeftino. U unutrašnjosti za 10km plaćate više a povratna karta ne postoji... Ne razumem ovakva negodovanja...

  • Ja

    1. novembar 2018 | 08:41

    Preskupo,kakve su nam plate trebala bi cena da bude 20din.

  • duda

    1. novembar 2018 | 16:48

    Bitno je da svi pricamo a nista ne preduzimamo.Nikofa nije briga za nas.ni kako zivimo.odakle placamo.da li smo bolesni.samo daj pare.Treba da se blokiraju autob.stanice pa neka stoje.naci konkurenciju koja je jeftinija.Ajmo narode.putnici ucinite nesto osim kukanja.Dosta je vise.ne moze se.sve skuplje i skuplje!!!!!Na dnu smo odavno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA