Srpkinja održala predavanje Nemcima o lečenju raka: Dr Nada Basara otkriva zablude o mogućnosti izlečenja kancera drogama (VIDEO)

"KANABIS i METADON – Droge u lečenju raka" bila je tema koju je jedna od najcenjenijih srpskih lekarki u Evropi prezentovala nemačkim pacijentima

  • 3

Profesorka dr Nadežda Nada Basara održala je u Nemačkoj još jedno predavanje na temu jedne od najdiskutabilnijih stvari u svetu medicine, o mogućnosti da narkotici poput kanabisa i metadona mogu da leče rak. Visoko cenjeni srpski onkolog ove godine je već održala slično predavanje u Beogradu (u SANU na poziv profesora dr. Krivokapića), a u ekskluzivnom intervjuu za TelegrafTV tada je i otkrila sve istine i zablude o ovoj "vrućoj" temi.

Profesorka dr. Nadežda Basara u Nemačkoj, pored dva simpzijuma, i dva puta godišnje organizuje informativne skupove sa predavanjima za sve pacijente iz regije koju pokriva (oko 400.000 stanovnika), a na kojima mogu da prisustvuju i učestvuju u diskusiji i svi zainteresovani građani. To je i jedna od obaveza svih sertificiranih bolnica u okviru DGHO (Društvo nemačkih hemato/onkologa).

Tema "Kanabis i Metadon – Droge u lečenju raka" i u Nemačkoj je izazvala veliko interesovanje, pa je više od 100 pacijenata obolelih od malignih bolesti došlo na predavanje. Zaključak predavanja o primeni metadona u lečenju tumora je da on "može da pokaže pozitivne efekte, ali i ne mora, te da lečenje metadonom može dovesti do negativih efekata koji mogu biti i opasni po život, tako da primena metadona u onkologiji nije preporučljiva".

Što se tiče kanabisa, on se primenjuje u medicini samo u slučajevima spazme, povraćanja kod lečenja hemoterapijom zloćudnih tumora, anoreksije sa gubitkom težine kod AIDS-a, kod adjuvantnih terapija protiv bolova kod uznapredovalih tumora i kod neuropatskih bolova i depresije. U Nemačkoj i dalje važi, da u zakonu nisu propisane indikacije za primenu kanabisa, a odgovorni doktor može da ga prepisuje samo najtežim bolesnicima, kojima ne pomaže nijedan registrovan lek u Nemačkoj, i to sve pod strogom kontrolom lekarske komore i društva.

Posle diskusije, gde su dominirala pitanja o primeni metadona i kanabisa u pojedinačnim slučajevima, slobodnoj prodaji kanabisa u Americi i Kanadi i zašto se malo studija radi o primeni kanabisa u medicinske svrhe u Nemačkoj, profesorka Basara je pitala prisutne: Ko je do sada koristio metadon i kanabis? Javila su se svega 3 bolesnika, što ukazuje da nemački bolesnici imaju ogromno poverenje u doktore koji ih leče, dok, za poređenje, srpski i makedonski pacijenti koji su poslednjih godina u poodmaklim stadijumima bolesti dolazili da traže spas kod profesorke Basare, većinom su uzimali kanabisovo ulje, čija je upotreba zabranjena u Nemačkoj, zemlji koja je u samom vrhu Svetske hematologije i onkologije.

Foto: Branislav Basara

Za nekoliko dana u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti biće promovisana knjiga akademika profesora dr. Zorana Krivokapića, u kojoj će i biti prikazano predavanje profesorke dr. Basara, „Metadon i Kanabis: lek ili zabluda“.

Ovde možete pogledati i treći video gostovanja Prof dr Nade Basare u kojima je direktno pričala na temu mogućnosti lečenja raka kanabisom i metadonom, o tome da je ljudsko telo programirano da živi najmanje 150 godina i o mogućnost pronalaska leka za rak:

(A. Jovanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada S

    6. novembar 2018 | 11:57

    Hvala Bogu da imammo ovakog strucnjaka i velikog coveka pre svega,nasu Prof.Dr.Nadu Basaru...bio sam na nekim njenim predavanjima i mogu samo da kazem da je bilo fantasticno slusati je bez daha. Srbija treba da bude ponosna na Profesorku Basaru i da neguje i cuva ovake ljude poput nje. Puno pozdrava i neka nam je ziva i zdrava 100 godina.

  • Petrovic sladjana

    6. novembar 2018 | 12:29

    Kao i uvek znanje i umece na prvom mestu..zato i stizu znamenite nagrade i priznanja na mnogim poljima..sve cestitke profesorki Basari

  • Ssj

    6. novembar 2018 | 11:42

    Ova zena mi je tako odbojna, i mislim da je neki tezak folirant

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA