RazBeerbriga - Ekipa iz Novog Sada napravila pivo sa "svojim Ja" (FOTO)

Mala fabrika ove zlatne tečnosti, od oktobra se nalazi u ekskluzivnom okruženju

  • 5

Možda mislite da nema mnogo supruga koje odobravaju zaljubljenost muškaraca u pivo. Ipak, mi smo naišli i na takve dame, a svaka ima odličan izgovor za ovu pomalo neobičnu podršku.

Naime, njihovi muževi, verenici i momci su u samom srcu Novog Sada otvorili prvu zanatsku pivaru u ovom gradu pod imenom RazBeerbriga!

Mala fabrika ove zlatne tečnosti, od oktobra se nalazi u ekskluzivnom okruženju! Svako ko poseti odabrane Roda markete, sa polica će moći da bira od čak pet vrsta zanatskog piva sa potpisom Borisa, Endrua, Boška i Nemanje, osnivača i suvlasnika RazBeerbriga pivare.

A na logično pitanje odakle jedno malo zanatsko pivo u moru industrijskih koja se uglavnom nalaze u velikim marketima, sledi odgovor:

Foto: Promo

Pivara RazBeerbriga jedan je od osam učesnika projekta Super Srbija koji su pokrenuli Direct Media i Roda sa ciljem da skrenu pažnju na male domaće preduzetnike. Šansa iz snova da se nađu na rafovima ovog prestižnog marketa, nadograđena je još primamljivijim nastavkom. Naime, preduzetnici čiji proizvodi naiđu na veliko interesovanje kupaca, biće nagrađeni godišnjim ugovorom sa Rodom, dok će najbolje plasirani proizvod, pored svog imena upisati i titulu HIT proizvoda 2018.

Projekat Super Srbija, osmišljen je tako da je potrošačima data moć da donose konačni sud o ostanku na policama Rode i to isključivo kroz kupovinu proizvoda.

Foto: Promo

A što se Razbeerbrige tiče, sve je počelo kada je Borisa Popova, inače profesora psihologije, i njegovu suprugu Snežanu, doktora ekologije, te 2013. godine zaintrigirala ideja o sopstvenoj proizvodnji kraft piva. Odlučili su da se okušaju na tom polju, a prve korake u zanatskom pivarstvu su napravili u svojoj garsonjeri. Kako kažu, u danima proizvodnje znali su da se šire jaki mirisi iz stana, izazivajući začuđenost komšija.

Foto: Promo

Međutim, taj hobi je prerastao u nešto više pa se u kalendaru RazBeerbrige, 2017. godina smatra presudnom, jer se sadašnja postava upotpunila ostalim članovima.

Boris nam dalje priča kako se često susreću sa pitanjima zašto je kraft pivo toliko posebno. Pokušava da uporedi industrijsko pivo sa kraftom kroz poređenje sa džemom. Zašto je bakin domaći džem neuporedivo ukusniji od onog iz samoposluge? To je lako: najbolji sastojci i tradicionalna priprema.

- U pivarstvu, hmelj je onaj sastojak koji čini razliku. U odnosu na industrijsko pivo, kraft ga ima neuporedivo više i zbog toga je aroma izražena, a dodatno se ističe i kroz tradicionalni proces proizvodnje - kaže Boris.

Foto: Promo

Endru je prvi ušao u priču koju je vodio bračni duo. Ovaj Amerikanac sa dalekim nemačkim poreklom se upravo iz Amerike preselio u Novi sad i to zbog ljubavi. Pivom se bavi dugo, jer je želeo da sa bratom uživa u njemu i pre nego što su obojica napunila 21 godinu, pa su ga i oni pravili kod kuće. Danas, kao kreator RazBeerbriga aroma, iza sebe ima stotine napravljenih vrsta piva.

Foto: Promo

Ali tu nije kraj ovoj priči. Boško Kustudić i Nemanja Simeunović su se priključili ekipi i postava je bila kompletirana. A da Nemanji miš nije izgrizao kablove na kolima, on nikada ne bi seo sa Boškom na pivo i to na RazBeerbrigu. U šanku je zafalilo piva, pa je Nemanja, ekonomista po struci, a u ulozi konzumenta, odmah izvadio papir, olovku i digitron. Sutradan su kontaktirali Borisa i Endrua i ispričali im svoj poslovni plan kako da RazBeerbriga poveća proizvodnju. Taj famozni susret je promenio sve i spojio ovaj četverac na putu ka osvajanju vrhova zanatskog pivarstva!

Foto: Promo

RazBeerbriga ima za cilj da se pozicionira na tržištu, da nastavi da nudi konstantu u kvalitetu i ponudi, ali i da budu ovakvi kakvi jesu, beskrajno šarmantni!  Ova, zasad mala i nezavisna pivara domaćem tržištu nudi specijalna, nepasterizovana piva od prirodnih sastojaka. Svako njihovo pivo ima "svoje Ja" i nastaje iz velike ljubavi prema kraft pivarstvu. Eksperimentišu sa receptima, unoseći im duh vredrine kakvu i sami nose. Jednostavno prave piva kakva bi i sami voleli da piju.

A da li će baš njihovo zanatsko pivo biti HIT proizvod u Roda marketu ili barem jedan od onih favorita kupaca koji će se na policama zadržati nakon završetka projekta Super Srbija – zavisi od vas!

Foto: Promo

O RazBeerbriga pivu

RazBeerbriga piva posebnim čini najkvalitetniji hmelj uzgajan u Srbiji i proizvodnja koja se obavlja na tradicionalan način, isključivo od prirodnih sastojaka, hmelja, kvasca, vode i slada. Inače, zanatsko ili kraft pivo proizvodi se u manjim pogonima, na manjim šaržama i, samim tim, otvara vrata uzbudljivom eksperimentisanju sa stilovima i receptima. Svako od čak pet varijanti kraft piva RazBeerbriga donosi jedinstvenu kombinaciju sastojaka i samim tim drugačiju aromu: Temper (pale ale), Black rider (American stout), Stalker (dobule IPA), Bandiera rossa (red ale), Coaster roller.

Foto: Promo

O Super Srbiji

Projekat Super Srbija pokrenuli su Direct Media i Roda sa ciljem da pruže podršku domaćoj preduzetničkoj sceni. Osmišljen je inovativan koncept takmičenja u kome su kupci ti koji, svojim interesovanjem, a zatim i kupovinom omiljenih proizvoda, određuju koji  preduzetnici će potpisati godišnji ugovor sa ovim velikim lancem. A samo jedan proizvod, i to onaj sa ubedljivo najvećom statistikom kupovine, poneće titulu HIT proizvoda 2018.

A kako je izgledao preduzetnički put učesnika Super Srbije možete saznati na TV Prva svake nedelje od 18.45.

Foto: Promo

Priču RazBeerbrige možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    8. novembar 2018 | 09:56

    Sve je to super.samo ne pominjete cenu !!!!!!! Ne znam ko ce da da 300 dinara za flasu piva u super marketu !???? Za koga oni prave to pivo nije mi jasno !????

  • eXkaM

    8. novembar 2018 | 16:36

    Bravo Bole, bravo Nemanja :) :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA