Komšija mu je ubio konja iz čistog hira: Kada je video mrtvu kobilu i krv koja teče iz rane, počeo je da plače (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Kobila od 18 meseci je bila pripadnica autohtone rase konja, a incident se odigrao u Bosilegradu

  • 15

Kada je Vinko Stojnev pošao po svoje konje koje sa ljubavlju gaji u selu Gornja Ljubata kod Bosilegrada, zatekao je ustreljenu kobilu staru 18 meseci. Zaplakao je kada je shvatio da je to uradio njegov komšija D. M. iz čistog hira.

- Samo je rekao "Šta ima veze što sam je ubio". Bio je pijan - priča Vinko, ističući da konje gaji iz velike ljubavi i da je reč o autohtonoj rasi.

Foto: Telegraf.rs

Kako kaže, ubistvo kobile teško je podneo.

- Kada sam video ubijenu kobilu i krv koja teče iz rane ja sam počeo da plačem. To je jezivo za sve koji vole životinje. Imanje na kojem su konji pasli ja sam iznajmio i oni već tri godine odlaze tamo, gde ostaju do devet ili deset sati uveče. Mene i ženu je stres tek posle stigao, pa smo završili u domu zdravlja, gde su nam dali uput za psihijatriju - kazao je Vinko.

Ovaj događaj potvrdila je i Policijska uprava Vranje. Prema navodima policije, slučaj je prijavljen u sredu uveče, negde oko 23 časa.

- Uviđajna ekipa Policijske stanice u Bosilegradu izašla je na lice mesta i izvršila uviđaj.

Na kobilu je pucao D. M. Foto: Facebook

Takođe, veterinari Veterinarske stanice u Bosilegradu pregledali su leš ubijene životinje. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, koje se je izjasnilo da se protiv komšije, pored čijeg dvorišta je ležala mrtva životinja, podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinje.

Osnovano se sumnja da je komšija iz lovačke puške jednim hicem ubio kobilu - kažu iz Policijske uprave Vranje. Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik ubijene kobile je pustio životinje na ispašu.

Prema jednoj verziji priče konji su navodno ušli u njegovo dvorište i napali ga. Kako bi ih uplašio, komšija je pucao iz puške, smrtno pogodivši kobilu.

Porodica Stojnev bavi se očuvanjem autohtonih rasa domaćeg brdskog konja i u programu je subvencija od strane države Srbije. Oni imaju sedam konja.

(D. S./M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    9. novembar 2018 | 14:10

    NA ROBIJU TOG OLOSA U LJUDSKOM OBLIKU

  • N N

    9. novembar 2018 | 18:42

    Nigde nisam video u tekstu da je osobi koja je pucala oduzeto oruzje i podnesena krivicna prijava kako sleduje po zakonu zbog upotrebe lovackog uruzja van lovista? Zasto se ubici ne objavi puno ime i prezime kao sto je objavljeno i ime ostecenog ili za ubicu icigledno ne vaze zakoni pa zbog toga? Drzava subvencionise uzgoj ove retke rase ovaj ih ubija vatrenim oruzjem i seta slobodan. Sutra ce tako isto pucati na nekog od nas ili nase dete.

  • Johnny Repp

    9. novembar 2018 | 14:21

    Bio pijan? Neka ga otresu i otrezne u zatvoru. Manijak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA