Bruka u Požarevcu: Ko ide u WC, mimo pauze, biće najstrože kažnjen!

Radnici su neprekidno pod budnim okom kamera

  • 24

Da nema društvenih mreža, mnogo bismo teže saznavali ovakve i slične bisere, potrebu da zaposlenom regulišeš odlazak u toalet. Tako je poslodavac iz Požarevca u prostorijama firme nalepio obaveštenje kojim se radnicima zabranjuje korišćenje toaleta, bar mimo pauze.

Dozvoljeno je otići "sproću sebe" u slučajevima ne samo nužde, već krajnje nužde. Radnik koji mora češće da ide u toalet mora da donese lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. A šta ako je prosto sedeo na hladnom betonu ili se smrzao dok je dolazio na posao, a poznato je da od toga hoće i češće do toaleta da se ide.

Nadalje se zainteresovani obaveštavaju da će biti pod budnim okom kamere i da svaki ko zloupotrebljava odlazak u WC ima da bude najstrože sankcionisan. Na gore navedene odluke, potpisao/la se D. Stanojević.

Ruku na srce, da ne ispadne da napadamo poslodavca koji oseća da mora da "uredi" svaki minut vremena svog radnika, moramo da pomenemo i da je ova "uredba" doneta tek posle nepoštovanja odluke o korišćenju toaleta. Zaposleni su se možda zadržavali nekoliko minuta duže u mokrom čvoru ili išli malo češće nego što su šefovi mislili da treba, a možda su i nikotinski zavisnici.

Foto/Facebook:Samo da pitam

Nas zanima da vidimo kako poslodavci nameravaju da utvrde da neko "zloupotrebljava svoja prava na korišćenje toaleta".

VIDEO: Mislite da su naši javni toaleti prljavi? Pogledajte samo kakvi su u Londonu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peks

    9. novembar 2018 | 17:25

    Sto ne napisete koje firme???

  • car

    9. novembar 2018 | 19:24

    Pa,ništa strašno...predlog radnicima,VRŠITE VELIKU I MALU NUŽDU TU,ODMAH PORED RADNOG MESTA,da uverite idiote da niste foliranti.Već sutradan naredba ce biti ukinuta,GARANTUJEM VAM!!!

  • Anchi

    9. novembar 2018 | 17:29

    Ovaj poslodavac ima ocigledno visak slobodnog vremena kao i visak resursa kad moze da trosi svoje vreme na stalan nadzor preko kamera i to u ovu svrhu, a to je iz razloga jer ne poseduje nikakva druga znanja osim maltretiranja zaposlenih..mnogo je takvih danas, svi bi da se prave da su "velike gazde", a u stvari su najobicnije neznalice, treba da mere ucinak zaposlenih, a ne da se bave ko je i kada isao u wc..da nije zalosno bilo bi smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA