≫ 

Na "ukletoj raskrsnici" se non-stop dešavaju saobraćajke koje odnose živote: Postoje 3 rešenja za najrizičnije mesto kod Kikinde (FOTO)

Crna tačka nalazi se u Bašaidu

  • 7

Najcrnja tačka i kako je mnogi nazivaju "ukleta raskrnica" na kojoj se dešavaju teške saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom se nalazi u Bašaidu, kod Kikinde. U poslednjih nekoliko godina na ovoj "ukletoj" raskrnici dogodilo se oko deset saobraćajnih nezgoda, a najteže se pamte upravo na ovoj "crnoj tački". Nadležni kažu, kružni tok je jedna od opcija, kako bi se svaka, pa i najmanja nezgoda izbegla.

Dve medicinske sestre C. Adamov i D. Felbab, nastradale su upravo ovde, 2016. godine kada je na njih naleteo džip "land rover", koji se kretao iz pravca Torde. Na licu mesta dve mlade žene su preminule, iste godine na ovom putnu pravcu život je izgubio Đ. Adamov (33) iz Kikinde, na dva kilometra u pravcu Bašaid - Melenci došlo je do sudara putničkog automobila kojim je upravljao Adamov i kamiona.

Zbog učestalih saobraćajnih nezgoda na ovoj deonici, zvaničnici centra za motorna vozila AMSS, članovima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja u Kikindi predstavili su Strategiju za bezbednost saobraćaja na teritoriji Kikinde.

Prema rečima Dragoslava Kukića - direktora Istraživačkog razvojnog Centra AMSS, Bašaid je najrizičnije naseljeno mesto u okolini Kikinde.

Foto: Telegraf

- Analizom trenutnog stanja bezbednosti u saobraćaju, izdvaja se ugroženost naseljenog mesta Bašaid. Strategije nudi kvalitetnije upravljanje bezbednosti u saobraćaju, kroz bazu podataka članovi lokalnog saveta će moći lakše da prepoznaju koje su to kritične tačke, deonice, kako i na koji način da prepoznaju kritične lokacije i koje bi mere trebalo preduzeti na najugroženijim deonicama - rekao je Kukić.

Milivoj Linjački, zamenik predsednika lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja u Kikindi, istakao je koje su to najugroženije grupe i lokacije u gradu i okolini.

- Bašaid je prema analizi najugroženije mesto, ali postoje i četiri lokacije u gradu gde su postavljene kamere. Što se tiče ugroženih grupa, Strategija navodi da su to mladi između 15 i 30 godina, kao i stariji iznad 65 godina, a posebno se kao ugrožene grupe navode, biciklisti - kazao je Linjački.

Što se tiče "crne raskrsnice" u Bašaidu, kao moguće rešenje navodi se kružni tok, postavljanje video nadzora i pre svega apel vozačima da poštuju pravila saobraćaja kako bi se sprečile nezgode i nesreće na ovom delu puta koji nosi oznaku Prvog B reda broj 15.

VIDEO: Ugao strave! Jedna nesreća nedeljno se događa na ovom mestu

 

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    12. novembar 2018 | 20:43

    Moze li neko da objasni sta je ovde "opasno"? Stoji znak STOP i raskrsnica je prilicno pregledna. Mozda ima mnogo nepismenih pa ne znaju da citaju znakove...

  • Bojan

    12. novembar 2018 | 21:01

    Ovo je bas pregledna raskrstnica. To sto ljudi ne znaju ko ima prednost a ko mora da stane, to je nesto drugo...

  • 101

    12. novembar 2018 | 23:00

    Kruzni tok i problem resen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA