≫ 

"Pitate se ko je ubio Olivera Ivanovića, a zašto niste oduzeli licencu doktoru smrti?": Teške reči majke Ognjena (8) koji je preminuo zbog sepse

"Pitate se da li je bilo propusta? Ja se ne pitam, ja znam!"

  • 32

Verica Paunović, majka malog Ognjena Paunovića (8) iz sela Zagajica, kod Vršca, koji je preminuo 28. avgusta ove godine na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu od sepse, i dalje želi da pokaže i dokaže javnosti da su lekari krivi za smrt njenog deteta. Ova ogorčena majka postavila je pre nekoliko dana status na Fejsbuku i zapitala se "zašto život Olivera Ivanovića vredi više pa se njegove ubice intenzivno traže, a za smrt njenog sina niko nije odgovarao, a po svim prilikama verovatno i neće".

"Pitate se da li je bilo propusta? Ja se ne pitam, ja znam da je lečen probioticima i mogli ste da sprečite njegovu smrt da ste mu labaratoriju izvadili. Tada bi ste sprečili smrt mog deteta...Pitate se ko je ubio Olivera Ivanovića, a zašto niste oduzeli licencu doktoru smrti? Oliver Ivanović je poznato lice, a moje dete nije, e tu je velika razlika!!!" - napisala je Verica na svom Fejsbuk profilu.

Svojim statusom ona je ponovila ozbiljno pitanje koje je na sličan način istakla majka male Nađe kada je spomenula lekarski tretman koji ima Darko Lazić - da li poznate ličnosti u Srbiji zaista imaju bolji tretman od strane doktora nego ljudi iz naroda?

Pojedinci smatraju da je ovaj njen status neprimeren te da Oliver Ivanović nema veze sa ovim slučajem. Mi smo je kontaktirali i pitali je šta kaže na ove komentare.

- Nisam rekla da ne treba da se pronađe ubica. Naravno da pravda za čoveka treba da izađe na videlo, ali sam lepo pojasnila da moje dete nije bilo poznato pa se niko ne pita zbog čega mu krv nije vađena prvi put. Ni drugi put kada smo bili u bolnici mu nije vađena krv nego tek treći put gde je bila krv katastrofa. Da su mu krv vadili još prvi put sprečili bi smrt mog deteta - ističe majka preminulog Ognjena.

Ognjen Paunović Foto: Facebook/Verica Paunović

Slučaj ovog mališana je nakon posete inspekcije zatvoren.

- Videćemo šta će biti. Inspekcija kaže da nema propusta, ali ja ću se izboriti da to isteram na čistac - rekla je Verica.

Slično pitanje na Fejsbuku postavila je pre nekoliko dana i Dragana Petrović iz Kragujevca, mama male Nađe (2) koja je preminula 4. aprila 2018. godine. Ona je obolela je od morbila, jer nije smela da primi MR vakcinu zbog autoimune bolesti koja joj nije ugrožavala život. Kad je došla u bolnicu da dobije terapiju, stavljena je u istu sobu sa detetom koje je imalo boginje. Razbolela se i zauvek sklopila svoje oči.

Ona se tada zapitala da li bi njeno dete umrlo da je imalo isti tretman kao pevač Darko Lazić nakon što je doživeo saobraćajnu nesreću.

Šta kaže direktor vršačke bolnice?

Kada je Ognjen preminuo u vršačkoj bolnici doktori su potvrdili da je dečak preminuo na njihovom odeljenju nakon operacije stomaka, kao i da je inspekcija već odradila deo posla.

- Došlo je do invaginacije tankog creva i nekroze creva, što je uzrokovalo sepsu i smrt dečaka - kaže direktor bolnice dr Jon Omoran tada.

Mi smo kontaktirali direktora i danas i on nam je rekao da je slučaj malog Ognjena definitivno zatvoren.

Opšta bolnica u Vršcu Foto: Google Street View

- Zdravstvena inspekcija je sve proverila, zaključeno je da u našem radu nije bilo propusta, ni u lečenju lekaru i u anagažovanja oko dečaka. Tako da je taj slučaj definitivno zatvoren - rekao je direktor za "Telegraf.rs"

Kako je došlo do smrti dečaka?

Kako je ranije objavljeno, prve simptome bolesti, povraćanje i dijareju, osmogodišnji Ognjen dobio je sredinom avgusta, a posle nepune dve nedelje, 28. avgusta, nesrećni dečak je preminuo u Opštoj bolnici u Vršcu, verovatno od sepse zbog pucanja slepog creva.

Majka Verica Paunović je dečaka odvela u vršački dom zdravlja, 17. avgusta, ali su posle pregleda poslati kući.

- Dete mi je povraćalo i imalo je proliv. Bilo mu je mnogo teško. Nekoliko puta sam ga vodila kod lekara i rečeno mi je da je stomačni virus ili da je pojeo nešto pokvareno. Trpeo je jake bolove, ali nas nisu poslali u laboratoriju i nismo radili krvnu sliku. Pošto je i dalje bio mnogo slab i sve teže je podnosio bol, išli smo i u Hitnu i kod hirurga, ali nas niko nije zadržao u bolnici, već smo se vratili kući - rekla je ranije majka.

Prema njenim rečima, ona je nekoliko puta svog sina dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i jakih bolova u stomaku, ali su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus. Kada je dečak primljen u bolnicu, već je bilo kasno.

- Pošto mu je stanje bilo sve gore, opet sam ga odvela lekaru. Tada smo prvi put poslati u laboratoriju da se detetu izvadi krv. Rezultati su bili katastrofalni, pokazivali su infekciju! Hitno smo poslati na hirurgiju, gde su mi rekli: "Detetu je nadut stomak, morate da ga ostavite, hitno mora da se operiše zbog slepog creva." Celu noć sam provela uz njega. Operisan je, ali je, izgleda, imao sepsu i umro je tu, na intenzivnoj nezi. Ja sam kidala čaršave, nisam htela da ga pustim da mi ode. Sada bih najviše volela da mi pukne srce da i ja umrem - ispričala je tada nesrećna majka.

VIDEO: Čudo iz blizine: Ovako je izgledala transplantacije rožnjače kod malog Aleksandra starog samo deset dana

(M. Antonijević/ m.antonijevic@telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Либе

    13. novembar 2018 | 16:27

    Изгледа да је дошло време да се правда узме у властите руке. Има ли мали Огњен оца, деду, баку. Јер, у Држави, у којој је Дарко Лазић важнији од ове деце, мора се прећи на радикалније мере у властитој режији.

  • Peca

    13. novembar 2018 | 14:07

    Neverovatno je da svaka,ama bas svaka komisija utvrdjuje i donosi zakljucak da propusta nije bilo...Evo citam i u vezi male Nadje i u vezi onog decaka koji je umro jer Hitna pomoc iz Pecinaca nije krenula u susret njegovim roditeljima,pa i ovaj slucaj...Da li je moguce da od 100 slucajeva,ni u jednom nisu rekli da je do njih?Pa to je zaista za Ginisovu knjigu rekorda...Takva bezgresnost ne postoji ni u filmovima...Pa ko je onda kriv?

  • D WELLE

    13. novembar 2018 | 14:18

    Zar zbog slepog creva neko da umre,veliko pitanje za lekare,etiku medicine i policije i tužilaštva,ako sve ovo odgovara što je napisano istini.Treba i lekari da se zapitaju šta i kako rade,koja je to sad procedura kad neko zbog ovoga umre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA