≫ 

"Dobro jutro, lepotice": Doktor Batak izuo patiku u gradskoj skupštini i podigao nogu na stolicu, pa glasao protiv svoje stranke

Fotografija koja je nastala u gradskoj skupštini Smederevo izazvala je veliku pažnju javnosti, a tako i brojne različite komentare. Neki su ga napadali, dok su ga drugi branili

  • 2

Pre nekoliko godina dr Srđan Bogdanović, lekar Hitne pomoći u Smederevu, postao je medijska senzacija zbog priče o čoveku koji je, dok je imao šlog, držao batak u ruci (zbog čega je u narodu i poznatiji kao dr Batak). Ovog puta došao je u žižu javnosti, jer je u gradskoj skupštini Smedereva izuo patiku i podigao nogu na stolicu.

Lekar koji je nadimak dr Batak dobio pre nekoliko godina nakon gostovanja u jednoj emisiji, u gradsku skupštinu Smederevo došao je obučen u trenerku i duksericu.

Svoju jaknu je stavio na stolicu na koju je seo. Nakon toga je izuo patiku, a to mu nije bilo dovoljno već je podigao i nogu na stolicu.

- Sedeo sam na sednici oko 4 sata i izuo sam se i podigao nogu samo na dva, tri minuta. Neko zlonameran je odmah to uslikao. Verovatno je želeo da me diskredituje, ali ovde svi znaju da sam ja pošten, vredan čovek i ne verujem da će to neko da mi uzme za zlo - rekao je Bogdanović. 

Fotografija koja je nastala u gradskoj skupštini Smederevo izazvala je veliku pažnju, kako i brojne komentare.

Ne možete vodu da mu donesete. On je jedan od onih koji je pravi lekar, a to gde je - tako se i ponaša jer tamo se svi brinete za svoje gu.... a ne za narod - jedan je od komentara.

Printskrin: Youtube/celik celikovic

Pored pozitivnih komentara bilo je i negativnih.

Pravi Smederevci su oduvek bili pristojni ljudi - napisala je osoba koja je pogledala fotografiju na kojoj se vidi čarapa dr Srđana Bogdanovića.

Lekar Hitne pomoći je, takođe, privukao pažnju, jer je na sednici Skupštine grada koja je održana 9. novembra glasao suprotno stavu odborničke grupe Srpske napredne stranke.

On je odbio da podrži predlog odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i parkova u naseljenim mestima na teritoriji Smedereva, koji su, zbog javnog interesa, podržali čak i odbornici opozicije, pišu smederevskenovine.rs.

Dr Srđan Bogdanović je javno rekao da neće da podrži predlog, jer se ne slaže sa tim da pojedine ulice imaju nazive po mestima ili ličnostima iz drugih država, poput Hrvatske, jer su oni ubijali Srbe.

- Mislim da ulice u našoj zemlji ne bi trebalo da imaju imena iz stranih država, na primer imena iz Hrvatske. Da se razumemo, ja ne mrzim ljude, ali ne mogu da zaboravim prošlost koju smo imali sa Hrvatskom. Imam dosta prijatelja tamo ali zašto bi se bilo koja ulica zvala po nekoj njihovoj ličnosti ili delu države. Treba da jačamo naše nacionalne vrednosti, a ne tuđe - objasnio je doktor.

Dr Batak je pre četiri i po godine, nakon gostovanja u jutarnjem programu TV Smederevo, postao zvezda društvenih mreža kada je svoj urnebesni performans započeo pozdravom upućenim voditeljki: "Dobro jutro, lepotice". Njegovi saveti za zdrav i dug život su se citirali, a prepričavala se i anegdota o čoveku koji se šlogirao, pa iako leži i bori se za život, ne ispušta batak iz ruke.

- Čovek se šlogirao, oduzela mu se leva strana. Ali sa desnim rukom, koja je još bila moćna, grizao je batak. Jedva sam izvukao batak iz ruke - izjavio je tad doktor Bogdanović.

Nakon emisije zbog koje je došao u žižu javnosti doktor je rekao da mu je drago što je privukao pažnju i da se nada da će neko ipak razmisliti o tome kako da produži svoj život i prihvati neki od njegovih saveta.

VIDEO: Nebojša Stefanović ošto odgovorio poslaniku Dveri

(I. Vlajković - i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. novembar 2018 | 10:26

    Kad je Zeljkoo Simic bio ministar u vladi imao je jednu slicnu anegdotu sa Kozirjevim,sacekao on Rusa na aerodromu sa blindom mercedesom,ulazi Kozirjev u auto i posle par minuta covek poceo da se izuva i skida carape ,ovaj nas se mucenik zaprepastio sta ovaj radi i onda iz kurtoazije poceo i on da se izuva i skida carape Rus ga je samo pogledao i rekao dobro je za cirkulaciju

  • Реалан

    17. novembar 2018 | 22:48

    Човек је врхунски дијагностичар, сигурно најбољи у околини. Треба то поштовати на првом месту!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA