≫ 

Za svakog vozača ključne su ove 4 stvari: Stefanović na besplatnoj obuci (FOTO)

Stefanović je istakao da je od usvajanja izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima broj stradalih u saobraćajnim nezgodama smanjen za 11 odsto

  • 6

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao besplatnoj obuci mladih vozača u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK), apelovao je još jednom na sve učesnike u saobraćaju, naročito mlade, da voze pažljivo i poštuju propise.

Stefanović je istakao da je od usvajanja izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima broj stradalih u saobraćajnim nezgodama smanjen za 11 odsto, kao i da je pomenuta akcija besplatnih treninga bezbedne vožnje za mlade sa probnom vozačkom dozvolom pod nazivom „Život za mlade vozače“ dala dobre rezultate.

Nebojša Stefanović Foto: MUP

- Mladi vozači koji su prošli obuku u NAVAK-u nisu izazvali ni jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtnim poslednicama, što pokazuje da ova vrsta edukacija daje rezultate, zbog čega je Ministarstvo već petu godinu zaredom partner u ovom projektu. Oni ovde potpuno besplatno dobijaju veoma kvalitetnu obuku, tokom koje imaju priliku i da kroz simulirane uslove vožnje pod povišenim rizikom steknu veštine i nauče kako da adekvatno reaguju i spasu, ne samo svoj, već i živote svojih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju- objasnio je ministar.

NAVAK Foto: MUP

On je dodao da će ove godine više od 2.000 mladih vozača proći ovu obuku u NAVAK-u.

- Srbiji je važno da sačuva svaki život, zato koristim ovu priliku, ne samo da apelujem, već i da zamolim sve učesnike u saobraćaju, posebno mlade, da voze odgovorno, da ne voze pod dejstvom alkohola, da vezuju pojas, prilagode brzinu, ne voze neispravne automobile i da budu odmorni kad sedaju za volan, jer samo tako čuvaju i svoje i tuđe živote. Na taj način Srbija će biti sigurnija, a naše društvo imaće povišenu kulturu bezbednosti u saobraćaju - istakao je Stefanović.

Nebojša Stefanović Foto: MUP

Mladen Alvirović iz NAVAK-a istakao je da su u ovom trenutku na obuci u centru mladi iz LJubovije, Loznice i Malog Zvornika.

- Po okončanju ovogodišnjih obuka ukupan broj mladih, koji su od početka sprovođenja akcije 2014. godine do danas prošli besplatnu obuku biće 7.000 - istakao je Alvirović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    14. novembar 2018 | 16:31

    Poštovani ministre, samo da Vam kažem da i u ostalim krajevima ove naše, ne tako velike, Srbije, takođe, žive deca, potencijalni vozači i učesnici u saobraćaju koja vape za pažnjom, a nemaju svi finansija da dođu u taj Vaš Beograd. Te ovom prilikom apelujem da se ne hvalite sa nečim na lokalu već da već jednom shvatite da smo i mi, juž no od Save i Dunava- Srbija. Ako pak treba svi da se preselimo za Beograd da biste bolje videli nas i našu decu, samo recite, Šiptari bi onako to najviše voleli. I samo još da dodam da Srbija ima još gradova osim crnog Beograda! (bar ih je bilo do sada)

  • Losmi

    14. novembar 2018 | 16:10

    E pa doktore dobro da si bio tamo,mozes sada da preneses kolegama kako iz vlade,tako I iz stranke a bogami I iz firme(mupa) u kojoj radis da svi moraju da SE drze tih pravila isto kao I mi svi ostali! OCEKUJEM DA VEC OD PONEDELJKA KRENU DA SPROVODE TVOJE RECI U DELO!

  • Tash

    14. novembar 2018 | 16:10

    Odlična akcija. Za pohvalu. Od kada sam sa sinom bio u Naviku i prošli kroz simulator sudara i prevrtanja obojica kada vozimo zahtevamo vezivanje pojasa od svih u kolima. Potrebno je da svi đaci u osnovnoj školi prodju ovu simulaciju a svi koji polažu vozački ispit još jednom da ponove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA