Deonica auto-puta na Koridoru 11 pravljena bukvalno od blata, ministarka Mihajlović najavila: Slede nove krivične prijave

Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice, koju ćemo sada da proširimo i na one koji su davali saglasnost da je materijal odgovorajućeg kvaliteta - izjavila je Mihajlovićeva

  • 7

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je proširenje krivične prijave protiv odgovornih za propuste u izgradnji deonice Ub-Lajkovac na Koridoru 11.

- Sada se vidi da je ovaj auto-put pravljen bukvalno od blata. Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice, koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u auto-put odgovorajućeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadozora na ovoj deonici - rekla je Mihajlović u emisiji "Insajder debata".

Ministarka je kazala da je ta deonica dužine 12,5 kilometara koja "ide iz njive u njivu" ukupno plaćena 100 miliona dolara, da je ugovor o izgradnji imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje.

Sada se vidi da je ovaj auto-put pravljen bukvalno od blata, a krivične prijave koje su podnete pre godinu dana sada će biti proširene-Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome učestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi činimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobraćaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan auto-put od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra - rekla je Mihajlović.

Deonicu od Uba do Lajkovca gradile su kompanije Planum i Putevi Užice u vreme bivšeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, a raspala se pre nego što je puštena u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, saopštilo je ranije Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sanacija te saobraćajnice treba da bude završena do kraja novembra, a radi je konzorcijum kineske Šandong haj-spid grupe (Shandong Hi-Speed Group) i azerbejdžanske firme Azvirt.

 

VIDEO: Presedan u modernom građevinarstvu da dođete u situaciju da treba nov autoput iznova da radite

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pexon

    16. novembar 2018 | 10:36

    Jel su i za ovo "žuti" krivi?

  • Crni

    15. novembar 2018 | 16:00

    Videcemo koridor 10 za par godina, vec sad se urusava zar ne ministarko grdjevine????

  • Xaxa

    15. novembar 2018 | 16:42

    Dobice uslovne kazne proforme radi, a mi cemo platiti prepravku kao i svaki put jer pare mora da se trose u budzetu ima viska pa ih boli glava 😂😂😂 bruka i sramota, pa zqr gospodjo ministarka mislite da smo slepi ili maloumnici??? Nije sto lazete ovaj narod nego sto mislite da vam verujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA