≫ 

Zahladnelo je, ali još danas nas padavine štede: Od vikenda preokret i još veće smrzavanje

Uz sve deblju odeću u pripravnosti neka bude i kišobran

  • 4

Sever Srbije danas će biti sunčan, dok će ostali predeli zemlje nešto gore "proći", jer se očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snegomNo, to je samo uvertira za dane koje slede.

Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. Najniža temperatura biće već od šest stepeni, a još niže na skali ići će i do jednog stepena. Dnevni maksimum Celzijusove skale je od 7 do 12°C.

Srbija sutra

Beograđane ičekuje pretežno sunčano i prohladno, sa slabim do umerenim severoistočnim vetrom. Zimske jakne neophodne jer će se temperatura kretati na skali samo između 1 i 11 stepeni.

Beograd 6 dana

Tokom vikenda biće još hladnije! Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a u jutarnjim časovima biće uslova i za slab mraz.

Maksimalna temperatura u subotu od 6 do 10°C, dok će još hladnije biti u nedelju. U nedelju posle podne i uveče u južnim, a u ponedeljak i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 1 do 6°C.

U utorak u svim predelima oblačno i malo toplije sa kišom. Početkom sledeće sedmice u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni jugoistočni vetar.

U Beogradu vikenda će proteći uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura u subotu najavljena je do 9°C, a u nedelju do 5°C. U ponedeljak oblačno i veoma hladno sa slabom kišom, a biće uslova za susnežicu i slab sneg. U utorak oblačno i malo toplije sa kišom. Početkom sledeće sedmice duvaće jaka i olujna košava.

Evropa sutra

Iznad većeg dela Evrope u petak suvo, dok su kiša i sneg očekivani na jugoistoku Evrope i u oblasti Crnog mora. Najhladnije biće u Rusiji, temperatura oko 0°C, najtoplije na jugu Portugalije, temperatura oko 20°C.

Biometeorološke prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Preporuka za adekvatno odevanje je aktuelna zbog nižih minimalnih temperatura. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima.Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

VIDEO: A ovako je izgledao prvi srpski sneg ove godine pod svetlošću sunca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA