Akademici nisu prihvatili ostavku Vladimira Kostića, zahtevali su da nastavi sa radom

Predsednik SANU se, uvažavajući mišljenje svojih kolega, povinovao njihovom stavu i nastaviće svoj rad, uz nadu da je tako velika većina koja je iza ovog stava stala, delom i znak podrške dosadašnjem radu

  • 1

Tokom izjašnjavanja po odeljenjima o ponuđenoj ostavci predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), Vladimira S. Kostića, velika većina članova SANU nije prihvatila ovu ponudu i zahtevala je da nastavi sa radom na funkciji predsednika.

Uz punu podršku Izvršnog odbora, predsednik SANU se, uvažavajući mišljenje svojih kolega, povinovao njihovom stavu i nastaviće svoj rad, uz nadu da je tako velika većina koja je iza ovog stava stala, delom i znak podrške dosadašnjem radu, navedeno je u saopštenju Izvršnog odbora SANU.

Kostić je 9. novembra ponudio ostavku na mestu predsednika SANU odeljenjima te institucije što je bio epilog Izborne skupštine, održane prethodnog dana, na kojoj je izabrano 14 novih dopisnih članova.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA