≫ 

Ubijenu Teodoru Kaćanski na grobu čuvaju anđeli: Da li je nedužna smrt opomena drugim devojkama?

Teodora Kaćanski poginula je u kriminalnom obračunu koji se dogodio na današnji dan

  • 8

Bila je fitnes instruktorka, nikada upletena u kriminal, ali se u pogrešno vreme našla na pogrešnom mestu. Ili je njeno srce samo izabralo pogrešnog čoveka, momka koji je uvek na meti.

Tog 19. novembra 2016, kiša smrtonosnih metaka promašila je metu, zarila se u vrat, grudi i noge Teodore Kaćanski... Tri dana kasnije je preminula od povreda.

Foto: M. Beljan

Dve godine kasnije njeno anđeosko, nevino lice ganuće svakoga ko se prošeta starim grobljem na kojem počiva u Sremskim Karlovcima, odmah pokraj njene majke. Njeno lice i poslednja poruka najmilijih odudaraju od starih grobnica, polomljenih krsteva starih i više od veka. Pogled sa fotografije nevino stradale duše svakog prolaznika zaustaviće makar na tren.

Na grobu je čuvaju anđeli - jedan beli, gipsani anđelčić skriven je iza svežeg cveća. A oko njega, ikone pravoslavnih arhangela.

"Postoji zemlja živih i zemlja mrtvih, a most između njih je ljubav. Samo ona jeste, samo ona ima smisla...", napisano je na posebnoj ploči postavljenoj ispod nadrgrobnog spomenika.

Foto: M. Beljan

Teodora Kaćanski sada je utonula u tišinu. Na dan kada je ubijena, verovatno nije ni stigla da ispusti ni krik. A njene poslednje reči pamti samo njen tadašnji momak Nenad Stević, koji posle svega, ipak, nije mnogo govorio... Bar ne na sudu, koji je pokušao da rasplete čitav ovaj slučaj do kraja. Bezuspešno.

Da se Stević bavio mutnim poslovima i da je bio hodajuća meta, nije tajna. Zbog toga je čak nosio i pancir. Ali, pod velom tajne ostaje pitanje da li su ovi meci bili namenjeni njemu ili Teodori?

Kobnog dana njih dvoje dovezli su se do zgrade u Somborskoj ulici u Novom Sadu. Stević je nakratko izašao iz džipa i uputio se ka stanu, a Teodora je prešla sa suvozačevog na vozačko mesto. Ubica je u tom trenutku prišao i pucao kroz zatamljeno staklo.

Foto: M. Beljan

Da li je ubica prevideo da je Stević napustio vozilo ili je planirao da upuca Teodoru, čime bi naručilac Steviću poslao veoma gorku poruku i upozorenje. Možda je ubica naprosto u poslednjem trenutku odlučio da usmrti nju?

Jasno je samo jedno - Teodora je nevina životom platila ljubav sa čovekom koji je duboko ogrezao u kriminal.

Premda deca, supruge i devojke žestokih momaka obično budu pošteđena u kriminalnim obračunima, oni su ipak u opasnosti, s obzirom na njihovu fizičku bliskost sa ljudima koji u svakom trenutku mogu da budu usmrćeni.

Foto: M. Beljan

Teodora nije jedina čija se ljubavna priča završila tragedijom. Doduše, tako zagonetan slučaj još nije zabeležen. Ali ranjavanja nisu nepoznata...

Podsetimo se samo prelepe španske misice Olac Bilbao, čiji život se ove godine iz korena promenio nakon što je automobil njenog dečka Strahinje Stojanovića odleteo u vazduh. Letos je, takođe, eksplodirao i džip voditeljke "Zadruge" Dušice Jakovljević, ali se ona srećom tada nije nalazila u njemu. Vlasnik automobila bio je njen momak.

Kaže se da je ljubav slepa i da ne bira razum nego srce. Mnoge porodice žive u strahu kada otkriju da se njihovo dete zabavlja sa nekim opasnim momkom. One zasnivaju emotivne veze, ali i brakove i porodice, čija sudbina potom zavisi od "poslova" mafijaša sa kojima dele život.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Comandante

    18. novembar 2018 | 22:31

    Ima toliko lepih, skolovanih i pametnih momaka koji rade naporno i posteno da bi preziveli. Ali nisu osisani na keca, nisu nabildovani, ne mrste se na sve redom, ne voze dzipa, ne bave se sumnjivim poslovima itd. Same sebi biraju partnere a posle im djavo kriv.

  • Ratar

    18. novembar 2018 | 23:39

    U mom selu ima desetak momaka rade zemlju nisu ozenjeni tj nemaju ni devojke.ali uvek su majmuni lopovi zestoki momci bili hit.daj boze da gresim.

  • Kes

    18. novembar 2018 | 22:30

    Ne srce nego kes i lagodan zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA