≫ 

Kijamet se uskoro obrušava na Srbiju: Naredna tri dana padaće i sneg i kiša, biće poledice, a ni vetar nas neće štedeti

Sneg će napadati i do 10 centimetara

  • 9

Večeras i u toku noći na jugu i istoku Srbije u nižim predelima mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine oko pet centimetara za 12 sati, lokalno i do 10 centimetara, a na planinama i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U centralnoj i zapadnoj Srbiji očekuje se stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u Vojvodini se očekuju mešovite padavine, kiša i sneg.

RHMZ upozorava i da se u noći ponedeljak na utorak i u utorak ujutro u centralnim i južnim krajevima Srbije kratkotrajno očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

Zabeleo se i Beograd Foto: Telegraf

U Timočkoj Krajini kiša se može lediti na tlu i duže tokom prepodneva.

Uz ovakve vremenske neprilike, narednih danas se u nekim delovima Srbije očekuje i olujni vetar.

U utorak i sredu ujutro i pre podne, u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima jačim od 24 metara u sekundi.

Sutra ujutro i pre podne u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, na severu i istoku mestimicno s kišom i snegom, a u  ostalim krajevima prestanak padavina. U toku dana kratkotrajno razvedravanje sa juga.

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od -3 do 1 stepen, a najviša od 2 do 7 stepeni.

Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji ponegde se očekuje zaleđivanje kiše na tlu.

Sremčica pod snegom Foto: Čitalac Telegrafa

Vetar u skretanju na jugoistocni i u pojačanju, u drugom delu noći u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata olujni. 

U Beogradu sutra ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno sa susnezicom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. 

Prvi sneg u Boru Foto: Telegraf

Najniža temperatura oko 0 stepeni, najviša oko 3. U toku noći novo naoblačenje, vetar u skretanju na jugoistocni i u pojacanju.

U utorak oblačno s kišom i vetrovito. Ujutro ponegde u centralnim i juznim krajevima Srbije, a u Timočkoj Krajini i pre podne zaleđivanje kiše na tlu. Sneg će preći u kisu i na planinama. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u kosavskom području olujni.

U sredu oblačno s kišom, posle podne vetar u slabljenju.

U četvrtak prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U petak i subotu suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje, a od nedelje novo naoblačenje s kišom.

VIDEO: Šta bi se desilo da uragan dođe u Srbiju preko Evrope?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gda

    18. novembar 2018 | 13:51

    Ja koliko se secam,svi do jednog ste rekli da ce zima biti nikad toplija a traga i glasa o snegu nigde?otkud sad odjednom?

  • Nikolas

    18. novembar 2018 | 14:23

    HAOS !! PAO SNEG 18NOVEMBRA!! PA KAD CE AKO NECE SAD !!!

  • DRagutin

    18. novembar 2018 | 13:42

    Pa kako to sada? Zar necemo imati blagu zimu itd? 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA