Vozači, oprez: Putevi su mokri i klizavi, zimska oprema obavezna, a noćas nam sledi ono najgore (MAPA)

Kolovozi su uglavnom mokri, a u višim predelima prekriveni snegom

  • 8

Prvi ozbiljniji sneg koji je ove jeseni zabelio Srbiju stvorio je i zimske uslove vožnje u višim planinskim predelima na podrčju Kraljeva, Smederevske Palanke, Kragujevca, Kopaonika, Kuršumlije, gde se formirao manji snežni pokrivač javlja AMSS.

Ima i raskvašenog snega na putevima i to oko Ivanjice, Valjeva, Novog Pazara, Vranja, Zaječara i Negotina.

U nižim predelima kolovozi su vlažni, ali hladno vreme stvara opasnost od poledice.

Danas pre podne padavine se očekuju još na severu i istoku zemlje, dok će u ostalim delovima Srbije padavine postepeno prestati. Nove padavine stižu uveče sa jugozapada.

PAZITE SE LEDENE KIŠE

Kako upozorava AMSS u noći između ponedeljka i utorka u centralnim južnim krajevima Srbije kratkotrajno se očekuje kiša koja će se lediti pri tlu. U Timočkoj Krajnini ova pojava može da bude i tokom prepodneva.

STIŽE I OLUJNI VETAR

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Od sutra će zahlađenje pratiti i nimalo prijatan fenomen koji će nam dodatno otežati prve hladne dane - košava. U košavskom području, ali i na planinama duvaće jak olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima većim od 24 metara u sekundi.

DO PETKA BLAGO OTOPLJENJE

Prestanak padavina očekuje nas tek u četvrtak, a za koji stepen toplije biče već od sutra. U petak se očekuje nešto niža minimalna temperatura (1 stepen), ali viša dnevna (7 stepeni).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA