≫ 

Đaci iz Topole ne mogu u školu, jer autobus ne može do njih zbog oštećenog puta

Godinama se na njoj vide oštećenja ali sada su počeli da otpadaju delovi

  • 2

Oštećena ćuprija u selu Rajkovac kod Topole zadala je ovih dana glavobolje đacima, jer ih mnogo pre zimskog raspusta sprečava da dođu do školskih klupa. Iako mnogi ne vole školu i rado nalaze izgovor da ne idu na nastavu, ovi mladi ljudi vidno su razočarani nastalom situacijom.

Kako kaže jedan od učenika autobus ne dolazi zbog oštećene ćuprije pa su prinuđeni da izostaju sa nastave ili da organizuju prevoz automobilom.

- To je ćuprija koja spaja selo Rajkovac – Maskar, jedna strana ćuprije je pukla skroz. Godinama se na njoj vide oštećenja ali sada su počeli da otpadaju delovi. Došli su iz opštine obeležili mesto, stavili traku na jednu polovinu ćuprije i prokopali kanal ispod ćuprije da se izvuče voda koja se zadržavala ispod nje. Do sada ništa više nije urađeno, tako stoji obeleženo, autobus za nas đake ne dolazi već nedelju dana, ne možemo u školu da odemo - rekao je za TopPress Lazar Radović.

Treba im po nekoliko kilometara peške samo do ćuprije Foto: Pixabay

Lazar je učenik srednje škole "Kralj Petar I" u Topoli i kako kaže u školu nije išao nedelju dana zbog autobusa, kako se problem ne rešava on će morati kolima do prvog autobusa.

- Neki od nas su uzeli mesečne karte, platili 5.100 dinara za ceo mesec, a sad moramo kolima da idemo preko te ćuprije zato što autobus dolazi samo do ćuprije i dalje ne. Mi moramo svako jutro da se prevezemo kolima do Maskara da bi došli do autobusa, a platili smo ceo mesec taj prevoz, stvarno nije realno - kazao je Radović.

Inače do prvog stajališta Lazar mora kolima preći tri kilometra. Pored njega problem zbog autobusa ima još 15 učenika iz ovog sela.

VIDEO: Ova deca imaju prevoz do škole, ali tu nastaje drugi problem

(Telegrafrs./TopPress)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milisav.

    21. novembar 2018 | 16:02

    Drzava prica o povecanju nataliteta a nemoze da obezbedi deci ni puteve ni prevoz do skole o cemu se ovo radi ?

  • Profesor

    21. novembar 2018 | 11:00

    Sve im tesko sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA