≫ 

Jovana je postala prva mala dama Srbije i može lepotom da pokori svet: Ćerka je poznatog muzičara, ali neki su optuživali njene roditelje (FOTO)

Ima samo 11 godina, a već je osvojila uspeh kakav mnoge devojčice samo sanjaju

  • 7

Prava mala dama, sa osmehom od uha do uha, krupnim, plavim očima i loknastom kosom - Jovana Petrović predstavljaće Srbiju naredne godine na svetskom takmičenju za tinejdž misicu u dalekoj Kini.

Foto: Predrag N. Đurović

Jovana je sa 11 godina postigla uspeh kakav mnoge devojčice mogu samo da sanjaju, stavila je na svoju glavicu krunu najlepše devojčice u Srbiji. I nije se uobrazila, naprotiv, nesebično poklanja svoj šarmantni osmeh svakome koga pogleda, a u svom Užicu postala je prava miljenica.

Njen uspeh najbolje je opisao tata, poznati trubač Dejan Petrović i to u samo jednoj, britkoj i emotivnoj poruci na Fejsbuku: "Mislio sam da je taj odvratni osećaj iščekivanja odluke žirija prošlost u mom životu... Opet se znoje dlanovi i srce još jače kuca. Ovaj put ne za mene, već za nju. Na takmičenju za 'Prvu malu damu Srbije' moj anđeo je poneo pobedničku krunu, i predstavljaće našu zemlju na svetskom takmičenju u Kini 2019. godine".

Foto: Predrag N. Đurović

A da princeza briljira u punom sjaju pobrinula se majka Branka. Ona je odabrala svečanu haljinu koju je Jovana nosila na takmičenju. Prema pravilima izbora za Prvu mladu damu Srbije, ona se pre ove svečane toalete pred žirijom pojavila i u narodnoj nošnji.

- Prijavila sam Jovanu još pre godinu i po dana. Sasvim slučajno sam na društvenim mrežama videla tu objavu i priznajem da nismo očekivali toliki uspeh. Nismo znali čak ni za putovanje u Kinu. To smo saznali bukvalno u trenutku proglašenja. Ja sam kao majka ponosna - priča Branka.

Foto: Predrag N. Đurović

Haljinicu su izabrale u jednom beogradskom butiku, a ponosne su i na narodnu nošnju koja je imala mnogo detalja na sebi. Pravila takmičenja bila su da svaka devojčica i dečkić koji učestvuju osim svečane odeće prikažu i narodnu nošnju iz svog kraja.

Kada su ovakva takmičenja u pitanju, mnogi komentarišu i upotrebu šminke odnosno, smatraju da je to već prevelik korak za jedno dete. Tako ni Jovanini roditelji nisu bili pošteđeni na društvenim mrežama. Ali, kako je Branka objasnila, šminka se za dečja takmičenja ni ne koristi.

- Ako i koristimo šminku, to je blagi kameni puder i labelo za usne - objasnila je Branka.

Foto: Predrag N. Đurović

No Jovana se sa slavom odlično nosi i kako kaže mama, nema ni govora da se uobrazila. U celom Užicu prima čestitke i dobija podršku. Svi čekaju sledeći korak - da našu zemlju predstavi u Kini.

- Deca u školi joj čestitaju. Devojčice i dečaci su ponosni na nju, nastavnici takođe. Ja sam baš ponosna na sugrađane koji nam čestitaju, bilo da nas poznaju ili ne. Čestitaju nam u prodavnicama, buticima, na društvenim mrežama - priča Branka.

Foto: Predrag N. Đurović

A trema... to Jovana ne poznaje.

- Koliku smo tremu imali Dejan i ja, ona je uopšte nije imala. Ona je čak smirivala nas do samog kraja. Kaže da je osetila malo uzbuđenje tek kada je došao kraj - priča Branka.

I ona je jedna od najlepših devojčica na svetu

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    21. novembar 2018 | 19:23

    Slatka, ali ne i prelpa. Ima mnogo lepše dece koja se ne bave modelingom

  • Tea

    21. novembar 2018 | 18:58

    Bravo za lepu devojcicu iz najlepseg Dela Srbije!!!

  • 1+2=4

    21. novembar 2018 | 18:03

    Ja zaista mislim da ima mnogo lepsih i decaka i devojcica od ove samo lepe devojcice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA