"Više je alkohola na gradilištima nego u kafićima": Od početka godine poginuo je čak 31 radnik

Alkohol ni ne sme da se unese na gradilište, a fraza "zidarac" odavno je ustaljena za određene vrste i to sa razlogom

  • 4

Nelegalna gradnja i neobezbeđivanje gradilišta mogu da budu plaćeni životima - radnika i prolaznika, ili službenih lica ukoliko u takvim neadekvatnim objektima, na primer treba da bude ugašen požar. Od početka godine poginuo je čak 31 radnik na gradilištima, a da su sprovedeni svi propisi, verovatno bi broj bio daleko manji.

Predsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić u Jutarnjem programu TV Prva, govorio je i o još jednom načinu na kojim radnici pre svega direktno ugrožavaju sami sebe, a time upitno obavljajući posao kasnije i druge.

Kršenje propisa i "na sitno" može da dovede do tragedija Foto: Pixabay/Michael Gaida

- Sve ozbiljne firme i gradilišta imaju projekat bezbednosti na tom gradilištu. Ne može da počne dok nije obezbeđeno. Ne samo ljudi, nego kompletno gradilište. Ne sme alkohol da se unosi. Dosta nesreća je jer je dosta njih pod dejstvom alkohola, Veći je problem piva na gradilištima nego u kafićima - izajvio je Rodić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    21. novembar 2018 | 22:49

    Ma da svi su izginuli zbog alkohola niko zbog propusta u radu. Budimo tolerantni bar prema mrtvima i pustimo ih da na miru pocivaju.

  • DARKO 100%

    21. novembar 2018 | 22:06

    Mi samo kad se neka nesreca dogodi onda se setimo zakona, i ozbiljnosti i propisima na radnom mestu

  • ...

    21. novembar 2018 | 23:32

    Tako je.... uvek su radnici krivi, država štiti i protežira kriminal i rad na crno, naravno samo kod svojih sponzora....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA