Voz iskliznuo iz šina kod Svilajnca: Mašinovođa se kune da je vozio ispod 20 kilometara na sat, a osoblje sumnja na samo jedan uzrok nesreće

Voz je prevozio kameni agregat iz Despotovca, a sa pruge je iskočilo nekoliko vagona

  • 8

Teretni voz na relaciji Despotovac - Markovac iskliznuo je večeras oko 17.30 iz šina na putnom prelazu između Svilajnca i Grabovca u toj opštini, a srećom nema povređenih.

Voz je prevozio kameni agregat iz Despotovca, a sa pruge je iskočilo nekoliko vagona, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Jagodini.

Saobraćaj na Državnom putu Svilajnac - Despotovac je u prekidu, policija usmerava vozila lokalnim putevima preko Lukovice i Sedlara.

U toku je raščišćavanje tog dela pruge i uspostavljanje normalizacije saobraćaja, ali i postupak utvrđivanja uzroka nezgode.

Uzrok nezgode, ocenjuje železničko osoblje voza, jeste loše stanje pruge, koja se ne održava redovno, a mašinovođa je izjavio novinarima da je vozio brzinom manjom od 20 kilometara na sat.

Na ovoj pruzi, je i 2.marta bilo iskakanje vagona, u ataru sela Troponje kod Svilajnca, kada su povređena četiri radnika Železnice Srbije, od kojih je jedan završio na lečenju u Opštoj bolnici u Ćupriji a ostali su, posle ukazane lekarske pomoći, poslati na kućno lečenje.

Voz je tada prevozio ugalj za Termoelektranu u Svilajncu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidojko .

    27. novembar 2018 | 09:52

    Nije ovo prvi put ispadali vagoni i kog jasenovo ja se cudim kako i ide voz na tu prugu jel je ona odavno sva propala i iskrivljena kao zmija .gospoda zna da crpi ugalj iz resavice a da renovira tu prugu koja je stara stotinu godina to nezna jel??

  • Ja

    27. novembar 2018 | 08:40

    Pa,brže i ne moze da vozi,sve i da hoće!

  • Kiza

    27. novembar 2018 | 08:01

    Brze pruge Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA