≫ 

Ljudi, dobro razmislite pre nego odete u beli svet: Potresna priča Zorice koja je na nemačkom aerodromu gledala deportaciju dvojice Srba

"Bilo mi je jako teško i žao. Njih dvojica van sebe!"

  • 27

Godinama, ako ne i decenijama, govorimo o odlivu mozgova iz Srbije. Iz zemlje se odlazi po svaku cenu, često i na crno, bez boravišne i dozvole za rad. Neki od tih koji su spremni na rizik, prođu neopaženo, ali je mnogo i onih koje policija uhvati, privede i deportuje nazad u Srbiju, sa lisicama na rukama.

Pri deportaciji im se oduzima novac koji su zaradili i zabranjuje povratak u zemlju u kojoj su pokušali da žive ilegalno.

Zorica je sletela na nemački aerodrom Memingem i bila svedok ružnih scena koje je opisala u statusu na Fejsbuku.

- Pri dolasku u Memingem, na aerodromu, uz pratnju policije i advokata, gledam deportovanje dva naša momka. Bilo mi je jako teško i žao. Oni van sebe! Ljudi, znam da je kod nas teška situacija, ali dobro razmislite pre nego se upustite negde po belom svetu u rad na crno i mnogim lažnim obećanjima. Bolje i živeti sa malo, nego ono preživeti - napisala je ona.

Status Zorice koja je prisustvovala nemiloj sceni/ Foto: Facebook

Ova objava izazvala je različite komentare, od onih koji se slažu sa Zoricom, do onih u kojima ljudi kažu da cilj opravdava sredstvo. Ovo su samo neki od komentara:

- Sit gladnom ne veruje.

- Žalosno je to kad moraš na taj način da se snalaziš da bi preživeo.

- A da li su kažnjeni oni za koje su radili? Naravno da nisu.

VIDEO: Migranti pokušali da spuste merdevine iz kamiona u pokretu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanin

    10. decembar 2018 | 09:17

    Pa ja radim na crno u svojo zemlji. O čemu pričamo.

  • Igor

    10. decembar 2018 | 08:58

    Vec radim na crno i za sada mi je bolje nego u Srbiji. Krivo mi je sto nisam dosao ranije. Mnogo volim moju Srbiju ali dzaba kad su dzepovi prazni.

  • Deks

    10. decembar 2018 | 09:12

    Obezbedi drzavo poso i mi nikud ne idemo to je pametnije nego sto izmisljate razne price svugde je bolje nego u Srbiji nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA