Studenti pobedili najstrožu profesorku Univerziteta u Beogradu: Samo pismeni ispit na Geografskom fakultetu za "predbolonjce"

Geografski fakultet u Beogradu našao rešenje za spor između studenata i predavača prof. dr Mile Pavlović

  • 20

- Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta donelo je odluku da studenti koji, ni nakon brojnih pokušaja, nisu mogli da polože ispite kod profesorke dr Mile Pavlović ubuduće polažu isključivo pismeno - izjavio je dekan Geografskog fakulteta prof. dr Dejan Filipović.

Ova odluka odnosi se na akademce koji studiraju po starom nastavnom planu i programu, tzv. predbolonjce. Odluka važi za ovu školsku godinu, do 1. oktobra 2019. jer tada ističe rok ovim studentima da završe fakultet.

Na ovaj način biće prevaziđeni problemi koji su eskalirali kada su neki studenti javno počeli da se žale da je nemoguće položiti ispite iz predmeta koje predaje profesorka Pavlović, zbog čega su, kako su rekli, mnogi bili prinuđeni da napuste studije. Reč je o predmetima Geografija Srbije, koji se polaže na trećoj godini, i Geografija regije i Zaštita prirode Srbije, sa četvrte godine.

Predmeti sa treće i četvrte godine najveći problem studenta po starom sistemu Printskrin: Google maps

Da podsetimo, studenti Geografskog fakulteta koji su se javili našoj redakciji žalili su se da ispite kod profesorke Pavlović polažu godinama, da ih profesorka pita gradivo koje ne postoji u knjigama iz kojih pripremaju ispite, da su udžbenci iz kojih uče stari više od 20 godina...

- Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta odlučilo je i da literatura iz koje se pripremaju ispiti, kao ispitna pitanja budu istaknuti na sajtu fakulteta - ističe profesor Filipović.

- Dogovoreno je i da studenti, ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima pismenog rada, imaju pravo uvida u rad, a nakon toga konačnu reč daće komisija.

Akademci koji su do sada polagali ispit šest puta imali su pravo da izađu pred komisiju u kojoj nije bila profesorka Pavlović. Oni će sada moći da biraju - ili da polažu pred komisijom ili pismeno.

Profesor Filipović kaže da su ove odluke donete na sastanku sa rektorkom prof. dr Ivankom Popović, a da je sa odlukama profesorka dr Mila Pavlović upoznata u razgovoru sa rektorkom.

"BOLONJCI" POLAŽU UOBIČAJENO

Studentni koji redovno studiraju po Bolonjskom sistemu, i kojima nije istekao rok da završe studije, polagaće po uobičajenoj proceduri.

- Kod ovih studenata prolaznost je dobra i ne žale se - kaže profesor Dejan Filipović.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika pajser

    1. decembar 2018 | 23:17

    A to što se godinama iživljavala i ljudima uništila živote to nikom ništa?!

  • Naki

    1. decembar 2018 | 22:35

    Pa ničija nije do zore gorela...

  • Dusan

    1. decembar 2018 | 23:26

    Sad je na redu Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, i izivljavanje asistenata sa testovima na predmetu Obligaciono pravo i Medjunarodno privatno pravo. Pitanja su toliko nebulozna i katastrofalno koncipirana, a literatura nedovoljna za prolaz na testu. Hoce li sad neko da reaguje konacno na nivou univerziteta, pa padamo po deset puta na testu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA