Ova jesen je posebna, a možda je to zbog plavih očiju drugarice iz klupe: Sastav jednog prvaka rastopiće i najtvrđa srca

Kad je jesen hladna i pada kiša, deca su manje vesela, napisao je dečak

  • 14

Lišće koje šuška pod nogama, zubato sunce i žuti jesenji tepih fraze su na koje smo navikli u dečjim sastavima na temu jeseni, ali đaci prvih razreda čiji su radovi najbolje prošli na konkursu oduševili su sve svojim viđenjem ovog godišnjeg doba.

Čitaoce je najviše oduševio rad Mateje Ognjanovića iz 1. razreda OŠ „Ljupče Španac“ iz Bele Palanke koji je sasvim suptilno u sastavu priznao sebi i drugima da je zaljubljen.

"Čudna je ova jesen! Lišće opada, a Sunce greje i greje. Voće je obrano. Ptice selice su otišle u toplije krajeve. Ptice stanarice su ostale. Deca još ne nose toplu odeću. Mama kaže da se promenila klima.

Deca oduševljena prenela ljubav prema jeseni na papir, Foto: Pixabay/Pexels

Deci baš odgovara ta promena. Mogu još da se igraju prostranim livadama i parkovima. U polju može još da se radi. Deka i tata motornim testerama pripremaju ogrev za zimu. Volim ovakvu jesen.

Kad je jesen hladna i pada kiša, deca su manje vesela. Ne steže samo sivilo i magla već i soba iz koje posmatram barice i vetar koji se poigrava lišćem ko pravi fudbaler loptom. Ova jesen je posebna, topla, nekako mila. Možda je to zbog plavih očiju moje drugarice Jane iz klupe, ili zbog mog polaska u školu? Možda. Ne znam, ali ja stvarno volim ovu čudnu jesen!"

(Telegraf.rs/Zelena učionica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    2. decembar 2018 | 12:57

    Ako je ovo napisao djak prvak onda su svi učitelji nepismeni a njemu dati diplomu I u školu nema šta da traži????

  • Asob

    2. decembar 2018 | 13:08

    Nema sanse da je ovo sastavio prvak!

  • Mimi

    2. decembar 2018 | 12:41

    Malo sutra da je ovo pisalo dete prvog razreda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA